Jedan od rijetkih poroda, koji se možda čak smatra i čudesnim, jest kada se beba rodi u vodenjaku, odnosno kada mami tijekom porođaja ne pukne vodenjak. Primjerice, među 80 000 beba rođenih u Velikoj Britaniji jedna se rodi na ovakav način, a u razdoblju srednjega vijeka ovako rođene bebe smatrali su posebno sretnima. Bebama rođenim u vodenjaku pripisivali su svakakve sposobnosti, a jedan od mitova je bio i da se takve bebe nikada neće utopiti. U nekim zemljama ovakav porod još se naziva i ‘sirenin porod’.
Iako, tijekom poroda carskim rezom postoje češći slučajevi da se bebe rađaju u vodenjaku, ako je riječ vaginalnom porodu, to je doista prava rijetkost. Evo kako izgleda beba rođena u vodenjaku na carski rez...

No kakvo su iznenađenje doživjele primalje i liječnik u bolnici Ormskirk, u Lancashireu, u Velikoj Britaniji, 16 prosinca ove godine, kada je Jennifer Petrie u bazenu rodila malenoga dječaka, koji je iz svoje mame izašao u vodenjaku. Naime, neke primalje nikada u svojoj karijeri ne prisustvuju tako posebnom i rijetkom porordu.

U razgovoru za Liverpool Echo, mama Jennifer je rekla kako je bila zbunjena dok je imala trudove jer joj vodenjak jednostavno nije puknuo: 'Vodenjak mi nikada nije puknuo, što se rijetko događa. Kada se beba rodila, još je bila zatvorena u vodenjaku.'

Kako je mališan rođen u bazenu, izgledalo je kao da je izletio u balonu, na čuđenje i roditelja i medicinskog osoblja.
Jennifer i njezin partner Theo Martins prihvatili su ovakav porod kao znak da je njihovo dijete rođeno pod sretnom zvijezdom.