Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uštedite vrijeme i živce. Evo zašto nam je Paketomat novo najdraže mjesto u gradu

Vrijeme blagdana, vrijeme  je pozitivnih emocija, ljubavi, topline i darivanja. Primiti i dobiti dar, lijepo umotan paket koji će pokazati povezanost, promišljanje o onome koga darivamo, osjećaj koji nas obuzima kada primamo poklon, ...

Za početak, znate li što je to Paket24?

Riječ je o dostavnoj usluzi Hrvatske pošte i jedinoj koja preuzima i isporučuje pošiljke na cijelom teritoriju Hrvatske. Najbolje od svega je to što je osim na kućnu adresu dostava moguća i na paketomat.  Inovativni je to uređaj ne samo za primanje, već i za slanje paketa 24 sata dnevno. Usluga koja nas je u ova užurbana vremena koja je još dodatno uzdrmala i pandemija, posebno razveselila. Ne samo da nam štedi vrijeme, jer nema više dugih čekanja u redovima i nema svima omražene gužve, a uslugu je moguće koristiti kad god nam se prohtije. Naime, slanje paketa s jednog paketomata na drugi moguće je u bilo koje doba dana i noći. Osim toga i pošiljku možeš pokupiti kad god ti odgovara.

Još je jedna sjajna stvar ta što su paketomati postavljeni diljem Lijepe naše. Sve što trebaš napraviti prije nego li odabereš najbliži paketomat, jest provjeriti na kojim se sve lokacijama nalazi. A njih je uistinu pregršt!

Ako pak preuzimaš paket koji ti je poslao netko drugi, i tu imaš pravo odabira. Naime, nakon što primiš SMS s linkom, paket možeš preusmjeriti na željeni paketomat jednostavnim klikom na dobivenu poveznicu sve do trenutka dok ga poštar ne zaduži.

Da bi uopće koristio uslugu paketomata, potrebne su ti kutije točno određenih dimenzija, a one su sljedeće: XS (9x16x64 cm), S (9x38x64 cm), M (19x38x64 cm) i L (39x38x64 cm). Možeš ih kupiti u svakom poštanskom uredu (kutije Paket24), no možeš imati i svoje kutije. U tom je slučaju važno da se pridržavaš dimenzija koje mogu stati u paketomat. A cijena je za sve veličine ista i iznosi 19,90 kuna.

Odlučiš li se na slanje paketa putem paketomata, slijedi sljedeće korake!

Nakon što nabaviš odgovarajuću kutiju i u nju staviš sadržaj koji želiš poslati, registriraj se na Pošta.hr, pronađi najbliži paketomat te na početnom ekranu odaberi opciju 'Počnite slanje'. Odaberi i veličinu pretinca pa ako je tvoj paket (koji je moguće izmjeriti i pomoću mjerila na samom paketomatu) jednakih dimenzija kao i pretinac, svakako odaberi veći. Naime, paket se nikako ne smije presavijati ili nasilno gurati u sam pretinac. Zatim odaberi način dostave – hoće li to biti paketomat ili poštanski ured. Odabereš li paketomat na tipkovnici koja će se pojaviti na ekranu odaberi i grad u koji šalješ svoju pošiljku. Izlistat će se cijela lista paketomata u željenom gradu pa odaberi onaj koji ti najviše odgovara. Sljedeći korak jest upisivanje svog broja mobitela (dakle broja pošiljatelja), a zatim i broj mobitela primatelja. Nakon što provjeriš jesi li ispravno upisao tražene podatke, odvest će te na plaćanje za koje je potrebna kartica. Samo slijedi daljnje upute te nakon obavljenog plaćanja unesi ime i prezime primatelja (što je svakako nužno napisati i na samom paketu) te stavi paket u odabrani pretinac. Zatvori ga, a svoj račun možeš ili ispisati ili utipkati e-mail na koji ga želiš dobiti.

Zatim će primatelju stići prvi SMS u kojem će biti obaviješten da mu na određeni paketomat stiže pošiljka. Dobit će i link za preusmjeravanje. Nakon što primi drugi SMS u kojem piše da na određenom paketomatu može podići svoj paket, po njega mora otići do datuma naznačenog u poruci, a to može učiniti samo s dobivenim kodom. Sastoji se od šest znamenaka te samo s njime primatelj može otvoriti pretinac na paketomatu. Sve što još treba napraviti jest slijediti upute na ekranu paketomata te pokupiti svoju pošiljku.

A sve ovo itekako su dovoljno dobri razlozi da nam paketomat postane novo najdraže mjesto u gradu. Bliže se blagdani i želimo li biti sigurni da će naša pošiljka do drage nam osobe stići na vrijeme, doista nema bolje i jednostavnije usluge, zar ne?!*Sadržaj nastao u suradnji s Hrvatskom poštom

Foto: Shutterstock

Najnovije

Najpopularnije