Svaka je beba prekrasna na svoj način, ali postoje neka djeca koja su doista jedinstvena. Blizanci kanadske fotografkinje Judith Nwokocha po mnogočemu ulaze u tu skupinu. Judithin sin Kamis ima tamnu kožu, kosu i oči, a njegova sestra blizanka Kachi je albino.

'Sjećam se da sam otišla na redoviti pregled ultrazvukom, liječnik mi je rekao da će moji blizanci možda imati Downov sindrom', ispričala je Judith.

View this post on Instagram

A post shared by black_n_white (@black_n_white_twins)

Dok se jedan blizanac tijekom trudnoće razvijao normalno, djevojčica je kasnila s razvojem ili je stagnirala, a liječnčke su prognoze za nju bile obeshrabrujuće. Čak su smatrali da neće preživjeti do poroda. Nakon što je Judith rodila oboje djece i kada su joj donijeli blizance, bila je šokirana – dječak Kamis je bio tamnoput kao ona, ali je djevojčica Kachi bila albino, no oboje su bili zdrava djeca.

View this post on Instagram

A post shared by black_n_white (@black_n_white_twins)

'Trebalo mi je neko vrijeme da shvatim da ću odgajati albino dijete – bila sam malo zabrinuta jer nisam znala kako će je okolina prihvatiti, kako će se njezini vršnjaci ponašati prema njoj', otkrila svoje strahove fotografkinja. Blizanci trenutno imaju osam godina, a Kachi je dobro prihvaćena u školi.

Tekst: Sanja Matasić

Foto: Instagram