Vrijeme blagdana, vrijeme  je pozitivnih emocija, ljubavi, topline i darivanja. Primiti i dobiti dar, lijepo umotan paket koji će pokazati povezanost, promišljanje o onome koga darivamo, osjećaj koji nas obuzima kada primamo poklon, nešto je što život čini ljepšim, što nas povezuje, usrećuje… Užurban način života, nove okolnosti u kojima živimo, obaveze kojih je sve više, od svakog od nas traže praktična rješenja. U suradnji s poznatim roditeljima – Nevenom Rendeli, Mašom Zibar, Petrom Kurtelom i Amarom Bukvićem – testiramo Paket24, praktično dostavno rješenje Hrvatske pošte i serijalu tema pokazujemo kako ovih blagdana slanje darova može biti jednostavnije nego ikad! No pitali smo i manje poznate osobe što žele naći u (božićnom) paketu.Jedino Paket24 preuzima pošiljke u cijeloj Hrvatskoj i isporučuje više od 97% paketa za manje od 24 sata, a osim dostave na kućnu adresu, korisnici usluge Paket24 odsad mogu odabrati i dostavu na paketomat!

Iako bi nam tehnologije trebale olakšati svakodnevicu, u životu suvremenog čovjeka događa se svojevrstan apsurd – teško nam se organizirati s obvezama i uskladiti termine, pa sve više cijenimo praktična rješenja, prilagođena nešem lifestyle-u. Vrijeme je najvažnija 'valuta' današnjice, pa kad nešto možemo odraditi u svako doba dana ili – kako se to voli kazati – 'u nedoba', ako je potrebno, to nam vrijedi više od svega. Pandemija nam je promijenila živote i navike, pa, puno više nego prije, primamo pakete, a u ovo doba godine – kad paketom želimo razveseliti najdraže koji nisu blizu nas –  mogućnost da u svako doba dana i noći možemo preuzeti paket, vrijedi više od svega.

Gabrijela Budimir uspješno žonglira između karijere na Sveučilištu u Splitu, obitelji i influencinga. Ova Splićanka, kako sama kaže, na Instagramu, gdje je prati preko 16 tisuća ljudi, objavljuje trenutke užitaka, zadovoljstva i sreće, pa se tako na njezinom profilu nađu brojna obiteljska i prijateljska druženja, hrana, interijeri, ali i različite modne i kozmetičke poslastice koje osobno respektira. Ovo potonje, uvijek bi bio i njezin izbor u idealniom (božićnom) paketu.

View this post on Instagram

A post shared by GᗩᗷᖇIᒍEᒪᗩ ᗷᑌᗪIᗰIᖇ (@gabrijelabudimir_bigast)

'Dr. Barbara Sturm serum za lice je genijalan, a torba Jil Sander zbog svoje jednostavnosti i minimalističkih linija vječan je klasik, pa ako me netko želi razveseliti paketom, evo dobre ideje. Tu svakako može doći i Le Labo Santal 33, jer ga već dugo priželjkujem, a neodoljivo miriše. Jedna niche mirisna svijeća, poput Trudon – Gabrijel, pun je pogodak, jer predivno miriše, a istodobno je i super detalj za stan, a u svojem domu dugo već zamišljam i Seletti hybrid vazu', otkriva Gabrijela svoje božićne želje. U Splitu je čak osam paketomata, pa može birati lokaciju na kojoj će pokupiti svoj paket. Lokaciju bira jednostavnim klikom na link, koji – nakon što joj je pošiljka poslana – dobije na svoj mobilni uređaj.

Splićanka Monika Radić prije tri godine iz rodnog je grada preselila na studij u Zagreb. I kao većina studenata, koji žive daleko od roditeljskog doma, najveće joj veselje predstavlja paket pun kolača i ostalih domaćih proizvoda koje mama šalje za rođendan i druge prigode. Ne bi imala ništa protiv toga da isti, gurmanski sadržaj dobije i u božićnom paketu. No slanje autobusom, što je donedavno bila uobičajena praksa, Moniki nikada nije 'sjela', jer bi izgubila sate dok iz Studentskog doma Stjepan Radić na Savi dođe do Autobusnog kolodvora, pa čekanje, kašnjenje, 'teglenje' paketa po tramvaju... Oduševilo ju je kad je shvatila da paketomat Hrvatske pošte ima u sklopu doma te da pošiljku može preuzeti u vrijeme kad njoj to odgovara. I, što je još važnije, paket stiže u manje od 24 sata. 'Sadržaj paketa koji stiže od doma, za mene uvijek ima sentimentalnu vrijednost, jer je to svojevrsno vraćanje u djetinjstvo. Nedavno mi je bio rođendan, a u paketu su mi moji poslali najdraže kolače, miks domaćih suhomesnatih proizvoda i šipak iz bakina vrsta. Za mene ti okusi i mirisi doma imaju neprocjenjivu vrijednost', kaže Monika.

Vlatka je 35-godišnja ekonomistica. Nema svoju djecu, ali zato obožava nećaka Josipa koji živi u Đakovu. I ne propušta priliku svako malo razveseliti ga nekim darom.
'Kako ove godine neću ići u Đakovo za božićne blagdane, odlučila sam razveseliti Josipa, ali i brata i šogoricu, paketom. Nedavna Black Friday sniženja iskoristila sam i na vrijeme kupila božićne darove: igračke za Josipa, parfem za šogoricu te vino i termostat za meso za brata. Naime, moj brat pravi je gurman i jako voli pripremati roštilj, pa sam sigurna da će ova napravica biti pun pogodak. No, naravno, Josip je najvažniji, pa je u paketu dobio društvenu igru koju je oduvijek želio i brdo slatkiša', kaže Vlatka, napominjući kako planira paket poslati dan prije Badnjaka, kako bi stigao na vrijeme, baš na najvažniji dan. Naime, njezina obitelj živi u Ulici Nikole Tesle u Đakovu, u neposrednoj blizini Paketomata Hrvatske pošte, tako da ga brat praktički može preuzeti i na sam Božić. Bez gužvi, čekanja, kašnjenja, jer svi poslani paketi stižu u roku od 24 sata.

'Nedavno sam išla na jednu svadbu, a kako nisam imala vremena hodati po trgovinama i birati što odijenuti, sjetila sam se prijateljice i jedne njezine divne haljine. No ja sam u Dubrovniku, a ona u Zagrebu. Nikakav problem; haljina je na meni najbliži paketomat, na Lapadu, stigla rekordno brzo. Prethodno sam na mobitel dobila kod za preuzimanje svog paketa, kojeg sam samo utipkala na ekran paketomata i haljinu sam mogla preuzeti u pretincu', priča Marina Miloš, koja paketomate odabire kao idealnu opciju kod svih svojih dostava. Naime, kako ima puno obveza i ne može garantirati da će biti doma kad pošiljka stigne, preuzimanje paketa na paketomatu pojednostavilo joj je život. Naime, kad na mobitel dobije poruku da joj je poslana pošiljka, ona samo klikne na link i između tri opcije (na kućnu adresu, u poštanski ured ili na paketomat), odabere najpraktičniju – dostavu na paketomat na lokaciji koja joj trenutačno najviše odgovara. U paketu kojeg priželjkuje ovih blagdana, najradije bi voljela vidjeti vaučer za kakvo putovanje. S obzirom na to da nam je život u protekle dvije godine pokazao da 'može i deukčije', ovo za nju zvuči kao idealna opcija.

*Sadržaj nastao u suradnji s Hrvatskom poštom.

Fotografije: Shutterstock i Instagram