Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vjerovali ili ne: Sa samo 24 godine postala majka čak 22 djece

Donosimo jednu prilično nevjerojatnu priču iz Gruzije o Christini i Galipu koji su u 18 mjeseci surogat-majčinstvom postali roditelji čak 21 djeteta

 mama 22 djece

Mnogi parovi sanjaju o danu kada će moći zasnovati obitelj. Planiranje obitelji, koje uključuje rađanje djeteta, definitivno je naporan posao, ali se smatra vrijednim za one koji zaista žele obogatiti ovaj svijet novim ljudskim životom.

Ijedan par u Batumiju u Gruziji misli isto, ali u mnogo većim razmjerima. Odgajajući 22 djece, nadaju se da će taj broj nastaviti rasti, bez obzira na cijenu. Stoga, upoznajte 24-godišnju Christinu Ozturk i njezina 57-godišnjeg supruga Galipa.

Par se upoznao dok je Christina, podrijetlom iz Moskve, bila na odmoru u Gruziji. Nedugo nakon što su se upoznali, shvatili su da ih sudbina nije spojila slučajno. Naime, oboje su imali isti san o velikoj obitelji. Ubrzo nakon upoznavanja, odlučili su se smiriti i krenuti na put ostvarenja svojih snova. Trenutno su roditelji 22 djece.

Christina je njihovu prvu kćer prirodno rodila sa 17 godina.

Par je prvotno planirao jedno dijete godišnje, ali ubrzo su shvatili da njihova tijela neće moći pratiti tu stopu ratsa obitelji. Stoga su se odlučili na surogat-majčinstvo pa su u rasponu od samo 18 mjeseci postali su roditelji još 21 djetetu!

Neopterećeni cifrom koju su morali platiti da ostvare svoj san, kažu da su svojim surogat-majkama platili oko 138.000 funti iliti 1,203.213 kuna.

Par tvrdi da je proces nevjerojatno jednostavan, daleko lakši nego što bi to bila normalna trudnoća. ‘Klinika u Batumiju za nas bira zamjenske majke i preuzima punu odgovornost za proces’, rekla je Christina u intervjuu za The Sun. ‘Nismo osobno upoznati sa surogat-majkama i nemamo izravne kontakte s njima kako bismo izbjegli probleme nakon trudnoće.’

Naravno, odgoj sve te djece prilično je težak. Obitelj trenutno živi u trokatnici, u kojoj žive oni, njihove 22 bebe i 16 dadilja koje moraju brinuti o bebama.

Tjedno plaćaju oko 4900 dolara (31.673 kn) do 5800 dolara (37491 kn) za osnovne potrepštine za svu djecu, a samo dadiljama na tjednoj bazi isplaćuju do 500 dolara (3 232 kn).’

S obzirom na to koliko im je sustav surogat-majčinstva bio lak, nadaju se da će nastaviti imati još djece. Christinin instagram sugerira da će, kada nastave imati još više djece, ili sagraditi još jedan kat na svom domu, ili će se preseliti u veću kuću.

‘Nemamo točan plan, jer trenutno imamo dovoljno prostora za sve’, kaže Christina.

Ukupna količina djece koju žele doseže trostruke brojke!

Christina je u razgovoru za Daily Mail rekla da su ona i njezin suprug razgovarali o tome da će imati više od stotinu djece.

Par je rekao da, kad su se upoznali, bila je to ‘ljubav na prvi pogled’.

Christina je za Daily Mail opisala supruga kao svog ‘mentora, vodiča i princa iz bajke u jednom. A Galip za Christinu rekao da je žena kakvu je ‘oduvijek želio’.

‘Naš se romantični odnos promijenio, ali su nam se promijenili i cijeli životi, ne samo romantični dio. Nisam sigurna hoćemo li biti najveća obitelj na svijetu, ali planiramo biti najsretnija obitelj zasigurno’, završila je Christina razgovor za Daily Mail.

Tekst: Sanja Matasić

Foto: Instagram

Najnovije