Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Primalja rodila i sama pregledala bebu!

Fotografkinja Alexandria Mooney prisustvovala je predivnome i neobičnom događaju. Fotografirala je majku, po struci primalju, koja je netom nakon pregleda sama obavila natalnu procjenu svoje bebe

 primalja

Jedna se mama odmah nakon poroda bacila na posao. To vas čudi? Evo i zašto? Inače po struci primalja,

Naime, ova je mama odlučila sama, odmah nakon poroda napraviti neonatalnu procjenu vlastitog novorođenčeta koji se radi u prvom satu nakon rođenja djeteta. U pregled ulazi osluškivanje srca bebe, mjerenje opsega glave, mjerenje težine i duljine i izradu prvog otiska stopala.

'Kad smo razgovarale dan prije bebinog dolaska, rekla mi je da želi sama obaviti pregled svoje novorođene bebe. To mi je zvučalo potpuno nevjerojatno, nisam mogla zamisliti kako će to izvesti ni sat vremena nakon porođaja', napisala je fotografkinja Alexandria Mooney je bila prisutna i zabilježila ovaj poseban trenutak.

'Ne mogu a da ne pohvalim ovu mamu... Jer, svojom sam kamerom zabilježila više od 100 porođaja, ali nikada nisam vidjela ovako nešto.

Ovaj posao ova mama obavlja svaki dan. Ona je jedna od najboljih primalja koje sam u životu srela, i njezin je zadatak da (za koji mislim da je najbolji od svih) pobrinuti se za novorođene bebe čim se rode. Ona im osluškuje srce, mjeri glavice i njihovu težinu, uzima otiske stopala... i još puno više', napisala je fotografkinja u nastavku.

Tekst: Sanja Matasić

Foto: Instagram

Najnovije

Najpopularnije