Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borila se s neplodnošću 10 godina i na kraju rodila četvorke!

Kada su Starlyn Cafferata i njezin suprug Bill odlučili zasnovati obitelj, nisu ni slutili koja teška bitka je pred njima

 par iz teksasa

Nakon deset godina borbe s neplodnošću, par iz Teksasa prije dvije godine umjetnom je oplodnjom dobio kćerkicu Zoe.

Potom, nakon kratkog vremena dogodilo se čudo. Nakon šest godina uzaludnih pokušaja tretmanima oplodnje, od embrija, koje je bilo zamrznuto nakon umjetne oplodnje iz koje je rođena Zoe, 36-godišnja Starlyng ostala je trudna, i to ne s jednim djetetom, nego s četvorkama.

‘Liječnici su rekli kako se embrio podijelilo u par jednojajčanih blizanaca, potom je moje tijelo proizvelo još dva jajašca, što je ravno čudu, koja su se oplodila prirodnim putem’, objasnila je Starlyng.

Četvorke – sin Enzo i kćeri Lennon, Stella i Francesca – rođeni su krajem siječnja u 31. tjednu trudnoće.

‘Kako smo znali da je to naš posljednji pokušaj oplodnje, nadali smo se samo jednom djetetu. Nismo mogli niti zamisliti ovakvo bogatstvo- četvorke’, izjavio je suprug Bill za The Sun.

Što je najzanimljivije, par nije znao za četvorke dok Starlyin nije ušla u 2. mjesec trudnoće. ‘Bili smo oduševljeni što će Zoe dobiti toliko braće i sestara’, ispričala je vesela majka.

Starlyina trudnoća je protekla bez većih problema iako je ulazila u grupu trudnica s visokim stupnjem rizika. Odlazila je na ultrazvuk jednom do dvaput tjedno kako bi liječnici bili sigurni da se sve bebe pravilno razvijaju.

‘Moj je trbuh bio strašno velik. Čak kad sam bila u 6. tjednu trudnoće, izgledala sam kao da sam u 15. tjednu’, napomenula je Starlyn.

U bolnicu je zaprimljena u 29. tjednu trudnoće, a bebe su rođene u 31. tjednu trudnoće.

No snježna oluja u Teksasu u kombinaciji s epidemiološkim mjerama uzrokovala je da Starlyn i Bill osam dana nisu mogli vidjeti bebe.

‘Morala sam se izdajati na parkiralištu ispred bolnice i davati mlijeko za djecu sestrama’, ispričala je Starlyn.

Četvorke su se razvijale neravnomjerno, pa je dvoje djece došlo kući u veljači, a dvoje u ožujku.

‘Kada smo napokon svi bili zajedno, bilo je to super emotivno iskustvo. Jedva čekam kada će djeca malo porasti da im možemo ispričati koliko su oni za nas bili čudo’, rekao je tata Bill.

Tekst: Sanja Matasić

Foto: Instagram

Najnovije

Najpopularnije