Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nakon praznika kreće online nastava u Zagrebu još tri županije!

Od ponedjeljaka, 12. travnja, donesena je odluka o online nastavi u Zagrebu, Zagrebačkoj, Splitsko-dalmatinskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji

 onlie skola

Ministar Radovan Fuchs uoči sjednice Vlade dao je izjavu vezanu uz cijepljenje prosvjetnih djelatnika i prelazak dviju županija na C model nastave od ponedjeljka.

Također, rekao je kako se i dalje sve dogovara s lokalnim stožerima, a kako na području Zagreba i Zagrebačke županije ima trenutno 241 pozitivan učenik, prelazi se na C model nastave, osim učenika nižih razreda osnovnih škola te maturanata, koji će i dalje pratiti nastavu iz školskih klupa.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji također se prelazi na online nastavu. 'Zbog trenutačne epidemiološke situacije u Splitsko-dalmatinskoj županiji i preporuka epidemiološke službe županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo te nakon obavljenih konzultacija sa Stožerom civilne zaštite Republike Hrvatske, kao i nadležnim Ministarstvom znanosti i obrazovanja, održavanje nastave za učenike osnovnih i srednjih škola i studente Sveučilišta u Splitu provodit će se po modelu 'C', odnosno bit će nastava online. Ova odluka vrijedi za sve osim najmlađih, učenika razredne nastave osnovnih škola (1. do 4. razreda) gdje će se nastava  održavati po modelu 'A' odnosno neposredno u školi. Također, obustavlja se održavanje praktične nastave u školskim objektima', priopćio je Stožer SDŽ-a.

Nadalje, od ponedjeljka 12. travnja, nastava u osnovnim i srednjim školama kojima je osnivač Vukovarsko-srijemska županija održavat će se po modelu C, odnosno online, osim za niže razrede i maturante, priopćeno je u četvrtak iz Ureda župana Vukovarsko-srijemske županije.

Tekst: Sanja Matasić

Foto Shutterstock

Najnovije

Najpopularnije