Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DJECA S INDIGO AUROM: Ima li vaš klinac osobine koje ne pripadaju Zemljanima?

Postoje li doista indigo djeca za koju se vjeruje da njihove duše nisu s ovog planeta, ili je samo riječ o djeci koja su senzibilnija od svojih vršnjaka, s izrazitom crtom empatičnosti, koji su kreativni i neobični pojedinci

 indigo dijete Izvor: Shutterstock

Ovaj je pojam prvi put 1982. godine upotrijebila Nancy Ann Tappe u svojoj knjizi ‘Understanding Your Life Through Color’, a kasnije su pripadnici New Age pokreta djeci s osobinama indigo pripisali aure indigo boje i sposobnosti koje navodno pripadaju 'višem evolucijskom stupnju čovječanstva'.

Također, vjeruju da ta djeca imaju posebnu ulogu u ovome svijetu, da služe kao podsjetnik ostatku čovječanstva na prave vrijednosti koje je zaboravilo na svome civilizacijskom putu.

Riječ je o nadarenoj djeci, sa ‘starom dušom’, odnosno djeci koja imaju posebno razumijevanje svijeta oko sebe, ali zbog svoje posebnosti i neprihvaćanja autoriteta, roditelji i odgajatelji teško s njima izlaze na kraj.

Kako prepoznati indigo dijete?

Čini se kao da znaju svrhu postojanja i posjeduju visoku razinu samopouzdanja.

Odlikuje ih čvrsta volja, no na sebi jedinstven način obavljaju vrlo jednostavne zadatke. Pravila i propisi koje ostali prihvaćaju i slijede ih, njima baš ništa ne znače.

Sami odlučuju o svojim prioritetima i fokusiraju se samo na ono što ih zanima, što može prouzročiti nesuglasice s roditeljima i nastavnicima.

U njihovu slučaju standardne odgojne metode nisu učinkovite jer takva djeca ne prihvaćaju ništa što im je nametnuto.

Pokazuju izrazitu empatiju prema drugima i pokazuju mudrost veću od starijih i zrelih ljudi.

Kako se ponekad neobično ponašaju, često ih smatraju asocijalnima i jedino se mogu razumjeti s drugim indigo djetetom.

Ova djeca imaju izrazito razvijenu intuiciju i često znaju i spoznaju ono što ostali ne razumiju.

Pokazuju domišljatost i kreativnost, a u stanju su rješavati i najkompleksnije probleme na vrlo jednostavan način.

Vrlo su inteligentni, no ideje prezentiraju na sebi svojstven način, zbog čega ih okolina često ne razumije.

Kako njihov mozak mnogo brže obrađuje informacije, kod duljeg izlaganja stresu, mogu pokazivati znakove anksioznosti, depresije, manjka koncentracije ili hiperaktivnostiOva povećana energija, ako nije uravnotežena, može uzrokovati anksioznost, depresiju, manjak koncentracije i hiperkativnost.

Možda će vas zanimati

Najnovije