Kada se Hannah Kritzeck rodila, bilo je očito da je posebna. Njezina dijagnoza bila je majewski osteoplastični primordijalni dvarfizam tip 2, kojega karakterizira izražen zaostatak u rastu, a ona je bila novorođenče veličine malene lutke.  No ova je djevojčica, bez obzira na sve poteškoće tijekom svoga odrastanja, kako medicinske tako i društvene, postala inspiracija mnogima. Ovo je priča o njoj.

Kada je rođena 15. svibnja 1995., njezina majka nije ni slutila da joj dijete ima rijedak genetski poremećaj. Kada su liječnici potvrdili MOPD2, njezina je majka odlučila Hannahdati na posvojenje jer se nije mogla brinuti o djetetu s tako zahtjevnom dijagnozom.

Hannah je odmah nakon bolnice premještena u dom za siročad, ondje čekajući posvojenje. No čekanje se odužilo jer nitko nije želio posvojiti djevojčicu s primordijalnim dvarfizmom.

Kada je već izgledalo da će malena Hannah zauvijek ostati siroče, dogodilo se čudo. Obitelj iz Minnesote, Jackie i Larry Kritzeck odlučili su joj pružiti ljubav i dom.

Čim su vidjeli Hannah, zaljubili su se u njezinu krhkost i prekrasan osmijeh i bili spremni na izazove koji im donosi njezino odrastanje. Ubrzo, ova je djevojčica postala dio njihove dotad peteročlane obitelji. Hannah ne samo što je dobila roditelje, dobila je i dva brata Matta i Maraka te sestru Kelly.

Hannahino odrastanje bilo je puno izazova, od zdravstvenih problema do bullynga u školi, no ova joj je obitelj odlučila pružiti apsolutnu podršku na putu odrastanja.

Roditelji Jackie i Larry tijekom godina trudili su se objasniti Hannah sve o njezinoj dijagnozi, odgajajući je tako da prihvati svoju posebnost, ali da zna da je vrijedna te da u svakom trenutku iza sebe ima obitelj koja je voli i podržava.

Hannah danas ima 25 godina i visoka je samo 99 cm, a u tako sitnom tijelu kriju se mnogi talenti. Njezina tjelesna manjkavost nije ju spriječila da se bavi crtanjem, pjevanjem, plesom i glumom.

Zbog svoje srčanosti i borbenosti, ovu su djevojku ugostili mnogi mediji, a ona je to iskoristila kako bi ohrabrila ljude poput nje, koje je društvo nepravedno marginaliziralo zbog njihove različitosti.

Hannah Kritzeck postala je inspiracija mnogima, a njezino gostovanje u emisiji Real People, koju vodi Stephanie Allensworth, možete pogledati ovdje, možda i vi dobijete inspiraciju da živite punim plućima, bez obzira na sve teške okolnosti.

Tekst: S. M.

Foto: Instagram