Connie Simpson je već desetljećima među hollywoodskim zvijezdama poznata još kao Nanny Connie ili Dadilja Connie, a svoju titulu nosi doista ponosno. Ova je dadilja čuvala djecu Brook Shields, Justinu Timberlakeu i Jessici Beil, Clooneyjeve blizance, bila je u domu Matta Damona, a Jessica Alba ju je preporučila mnogim svojim kolegicama. Justin Timberlake, nakon što se Nanny Connie pobrinula za njegovo drugo dijete, koje baš nikad nije spavalo, za nju je rekao: ‘Ako niste znali kako izgleda anđeo, evo, ovo je anđeo!’, pritom pokazavši na nju.

‘Moja prabaka je bila babica, moja je mama bila medicinska sestra, svi u mojoj obitelji voljeli su se brinuti za druge pa mi je prirodno došlo da i ja odaberem sličan životni poziv’, rekla je ova dadilja portal Mom.com.

Dadilju Connie slavne face prihvaćaju u svoj dom kao člana obitelji, a ona je puna zabavnih anegdota.

brook shields

Jedna koju voli pričati je kako je pomogla Brooke Shields potaknuti laktaciju dok je dojila. Naime, došla je kod Brooke s pivom i grickalicama. Njih su dvije provele večer čavrljajući, ispijajući pivo, grickajući i čekajući mlijeko da ‘navre’. I dočekale su. Jer, kako kaže Nanny, pivo potiče proizvodnju mlijeka. Pa tko voli, nek' izvoli!

‘Biti slavan ne znači da nemaš roditeljskih problema’, rekla je Nanny Connie. ‘Zapravo, samo si izložen još većem pritisku.’

‘Ponekad ih učim jednostavne stvari kao što je kako da stave bebu u auto, kako da odjenu dijete kad idu u javnost, kako spakirati bebine stvari prije odlaska na putovanje’, objašnjava Connie. No Nanny se bavi i ozbiljnijim temama, kao što je ‘kako uspostaviti rutinu spavanja kod djeteta’ ili kako odviknuti bebu od pelena, dude i sl.

Trikovi poznate dadilje

Ponekad dijete zaspe u tren i ne pomiče se do jutra, ali ima razdoblja u njegovu razvoju kada se budi svako malo tijekom noći, guguće, ili plače, ili viče.

‘Kako nijedno dijete nije isto, tako je i rutina spavanja za svako dijete drukčija’, primjećuje Connie, ‘Stoga, važno je da si oba roditelja međusobno pomažu, a ako je riječ o samohranom roditelju, neka potraži dodatnu pomoć’

Kako Nanny Connie kaže, većina novih roditelja ima pogrešno mišljenje da postoji idealna formula i vrijeme za uspavljivanje novorođenčeta. Ne postoji!

Važno je znati da većina beba zapravo ne spava tijekom noći, kao što je uobičajeno mišljenje. Zapravo, istraživanje časopisa Pediatrics iz 2018. pokazuje da samo 57% beba do 1. godine života spava u komadu 8 sati, a uvelike ovisi u kojoj je fazi razvoja.

Treba uzeti u obzir cjelokupno spavanje – dnevno spavanje, drijemanje, a ne obazirati se na osmosatni noćni san. Ako želite da vaša beba stekne rutinu samostalnog uspavljivanja, morat ćete naučiti da ne reagirate na svaki trzaj i cmoljenje, što može biti teško, poručuje ova dadilja poznatih zvijezda. Zato, iskoristite prednost tehnologije i nabavite baby monitor, na kojem možete vidjeti kako bebica reagira na samostalno uspavljivanje.

Što ranije uspostavite rutinu spavanja, bit će lakše i vama i djetetu. Poznato je da djeca vole ponavljajuće obrasce, da im to daje osjećaj sigurnosti pa je to slučaj i s uspavljivanjem.

Stvorite umirujući ritual prije spavanja, kao što je kupanje ili presvlačenje, pjevušenje djetetu ili maženje i dojenje.

‘Novorođene bebe komuniciraju preko svojih osjetila’, podsjeća nas Nanny Connie. ‘Ključ je u njihovu osjetilu njuha i dodira. Možete ih izmasirati prije spavanja pa će nakon nekog vremena znati da je nakon ovako kraljevskog tretmana vrijeme za san. Rutina je važna zato što u bebama ‘poslaguje’ očekivanja i s vremenom im postaje ‘druga narav’.’