Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Sisačko-moslavačkoj županiji žele odgodu početka nastave: Peticiju u jedan dan potpisalo 4000 ljudi!

Na području Sisačko-moslavačke županije većina je škola oštećena i nesigurna za provođenje nastave, a mnogi učenici i nastavnici ostali su bez svojih domova. Hoće li ipak na tim područjima odgoditi početak 2. polugodišta?

 oš glina

S obzirom na to da je jučer ministar znanosti i obrazovanja, Radovan Fuchs, potvrdio kako u čitavoj Hrvatskoj polugodište počinje 18.01., i to online za sve učenike, osim učenika od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola te maturanata, učitelji i nastavnici zaposleni u školama na području Sisačko-moslavačke županije krenuli su u potpsivanje peticije u kojoj traže odgodu početka nastave, barem 2 do 4 tjedna za područja pogođena potresom. 

U samo 24 sata peticiju je potpisalo više od 4000 potpisnika, a peticija je reakcija na izostanak prepoznavanja težine situacije izazvane potresom u kojoj su se našli učenici, roditelji i učitelji/nastavnici Sisačko-moslavačke županije od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja te osnivača škola Sisačko-moslavačke županije.

U peticiji jasno navode razloge za odgodu početka nastave:

  • svakodnevni potresi manje ili veće jakosti, te još uvijek postojeće opasnosti od jakih udara (prema mišljenju seizmologa iznesenih u medijima)
  • nesigurnost i/ili neupotrebljivost zgrada škola u Sisačko-moslavačkoj županiji
  • odsutnost učenika iz vlastitog doma i/ili mjesta stanovanja
  • nemogućnost korištenja Interneta učenika, učitelja/nastavnika i ostalih zaposlenika u školama zbog oštećenja infrastrukture ili odsutnosti iz vlastitog doma i/ili mjesta stanovanja
  • psihofizičko stanje učenika izazvano potresom koje onemogućuje adekvatno praćenje i sudjelovanje u nastavi (prema iskazima roditelja u komunikaciji s učiteljima/nastavnicima, stručnom službom i/ili rukovodstvom škola),
  • angažman dijela zaposlenika škola na saniranju vlastitog doma.

Jedan od školskih objekata koji je neupotrebljiv za upotrebu je i Osnovna škola Glina, a prenosimo i objavu s njihove službene Facebook stranice.

Naša škola dijelom statički nije za upotrebu. Na žalost, uništene su mnoge učionice i kabineti. Krizni stožer... Posted by Osnovna škola Glina on Thursday, December 31, 2020

Tekst: S.M.

Foto: službena Facebook stranica osnovne škole Glina

Najnovije

Najpopularnije