Živimo brzo, a u toj svojoj brzini nepotrebno trošimo osobne, ali i resurse ove naše planete koja nas neprestano upozorava da – počnemo više brinuti o njoj. Jednostavnost se, kaže bloger Leo Babuta, autor knjige "Manje je više“, svodi na identificiranje suštine i eliminaciju svega ostaloga, a zahvaljujući toj svojoj filozofiji počeo se zdravo hraniti, istrčao dva maratona, udvostručio prihod, posve vratio dugove, skinuo dvadeset kilograma, napisao dvije knjige i započeo s blogom – Zen Habits, koji spada među 25 najboljih blogova na svijetu, s više od dva milijuna čitatelja mjesečno.

"Nikad nećete promijeniti život ako ne mijenjate ono što činite svakodnevno“, kaže i John C. Maxwell, autor brojnih knjiga o osobnom rastu. Već i male promjene svakodnevnih navika mogu učiniti veliku razliku. Kako perete rublje? Upravljaju li mitovi vašim svakodnevnim ritualima? Naime, mnogi ljudi pogrešno vjeruju da se neugodni mirisi i mrlje ne mogu ukloniti na nižim temperaturama. No 30 je novih 40 u pranju rublja! Uz Electrolux PerfectCare perilice, rublje oprano na temperaturi od 30 °C jednako je čisto kao da ste ga prali na  40 °C, no odjeća traje dulje, uređaj troši manje energije (istraživanja pokazuju kako smanjenje temperature za samo 10 stupnjeva smanjuje potrošnju energije za 35%!), a Zemlja diše – punim plućima.

Ono što morate zapamtiti je: UltraCare sustav - on je taj koji omogućava brže i učinkovitije čišćenje, dopire do svake niti, štiteći tkaninu, čineći ju mekom i zadržavajući novi izgled dulje vrijeme, a sve na principu posebne tehnologije miješanja deterdženta i omekšivača s vodom. Druga važna stvar je sustav SteamCare; on sprječava predugo pranje, tako što se prilagođava količini odjeće, ali i – a to je tek pravi hit! – pri kraju pranja dodaje paru kako bi se smanjili nabori. Peglanje ide u prošlost!

Niža temperatura, dakle, ne znači lošije odrađen posao, ali definitivno znači velik plus za okoliš. Godišnje se u svijetu baci više od 10 milijuna tona odjeće; kakav je to attack na okoliš'!. I, zato, operi, osuši i – nosi dulje uz Electrolux PerfectCare perilice i sušilice, koje pomoću aplikacije My Electrolux Care možete povezati i s pametnim telefonom i daljinski upravljati njima.

Kako suše moderne Electrolux PerfectCare sušilice? One upotrebljavaju zagrijani zrak koji se stvara u njima, a usto snižavaju temperaturu koja je potrebna kako bi se postigli zadovoljavajući rezultati, štedeći tako 40% energije u odnosu na standardne kondentazore.

Cyclon Care magična je riječ. Riječ je o jedinstvenoj njezi uz pomoć 3DSense tehnologije koja dubinski skenira tkanine kako bi se postiglo ujednačeno sušenje. To konkretno znači da možete sušiti osjetljive svilene košulje, vunene veste ili debele slojevite jakne i biti sigurni u ujednačene rezultate.

Electrolux PerfectCare sušilice imaju još jednu važnu prednost - cikluse koji se prilagođavaju tkanini kako bi zadržala oblik i funkciju. Svaka Electrolux sušilica ima i tehnologiju SensiCare. Napredni senzori vlažnosti i temperature otkrivaju kada je tkanina suha i zaustavljaju program, kako se ne bi presušila, a određeni modeli imaju i senzore koji detektiraju vlažnost: ne samo na površini, već i u unutrašnjosti odjeće.

Evo kako sušiti „najkritičnije“ komade.

Osjetljivo rublje
Uz program za vunu, odjeća se neće stisnuti, jednako kao da sušite na ravnoj površini. Woolmark certifikat je “krivac”. Svilena odjeća nakon sušenja uz Electrolux PerfectCare bit će kao da ste ju sušili na zraku.

Funkcionalna odjeća za slobodno vrijeme
Omiljena jakna za boravak na otvorenom može izgledati kao nova svake sezone. Program za funkcionalnu odjeću za slobodno vrijeme obnavlja vodoodbojnost odjeće bolje nego sušenje na zraku.

Odjeća s perjem i poploni
Znate ono kad operete zimsku jaknu i onda tjednima imate one grudice od perja koje nikako ne možete “razbiti”. E pa toga nema kod Electrolux PerfectCare njege rublja. Poplune je često teško osušiti, no ne i uz Electrolux PercectCare koji ima posebne programe baš za takve vrste tkanina.

 * Sadržaj nastao u suradnji s brendom Electrolux

Fotografije: Shutterstock i Electrolux