Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Glazbena poslastica na Family day-u

Zbor Zagrepčanke i dečki postoji već 27 godina, a ove su godine primili i medalju Grada za kulturni doprinos Zagrebu. Ne propustite njihov nastup na Zrinjevcu!

 Zagrepčanke i dečki i Severina

Nema prave zabave bez dobre glazbe, a za to će se na Family day-u, kojeg u subotu, 19. rujna, od 10 do 14 sati, organiziraju Roditelji.hr uz partnerstvo Grada Zagreba, pobrinuti i zbog Zagrepčanke i dečki. Nastup ovog zbora, koji postoji već 27 godina, predviđen je od 12.15 sati.

Da, ako se pitate jesu li to ona preslatka dječica koja su nas uveseljavala tijekom "lock downa“, kada su nakon zagrebačkog potresa sa Sandijem snimili spot na ulicama „ranjenog“ grada - da, to su oni. Pjesma "Naša mala tajna“ postala je pravi hit, baš kao i druge brojne njihove pjesmice, ali i suradnje, poput one sa Severinom za pjesmu "Rođeno moje“. Zagrepčanke i dečki u posljednje su dvije godine snimili preko 80 video spotova, njihov YouTube kanal prati preko 35 tisuća ljudi, a ove su godine primili i medalju Grada za kulturni doprinos Zagrebu.

Dođite s djecom i prijateljima na Family Day u subotu od 10 do 14 sati i uživajte u bogatom programu te podržite dan obiteljskog zajedništva, ali i edukacije. Naime, cilj Family daya je poticanje ekologije i održivog razvoja, pa će djeca moći sudjelovati i u brojnim ekološkim i kreativnim radionicama. Zbor Zagrepčanke i dečki izvrsno se uklapaju upravo u tu eko-misiju, s obzirom na njihov posljednji projekt "Spasimo svijet“ – 30 novih ekoloških pjesama.

Koncerti, zabavno-plesni program, dječje predstave, edukativne radionice, sportske aktivnosti za velike i male, očekuju Zagrepčane u zelenom srcu metropole, parku Zrinjevac, a sve u sklopu obilježavanja Europskog tjedna mobilnosti, koji se ove godine održava pod sloganom "Mobilnost s nultim emisijama za sve".

Tekst: D. P.
Fotografije: privatni arhiv zbora Zagrepčanke i dečki

Najnovije

Najpopularnije