Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako provesti kvalitetan dan s djecom i stići obaviti sve drugo?

Dobra organizacija ključ je funkcioniranja svih majki, no da im - barem nakratko - olakšaju taj "posao", pobrinuli su se organizatori jedinstvene manifestacije, Family day-a, koji će se ove subote, 19. rujna, održati od 10 do 14 ...

Mame su nerijetko žrtve rutine; naviknute da sve mora biti besprijekorno – ručak skuhan, kuća čista, svaki član obitelji zadovoljan – a u tom pokušaju da svima udovolje često zanemaruju ono najvažnije – kvalitetno zajedničko vrijeme. Neka ova subota stoga bude potpuno drukčija! Za to su se pobrinuli Adria Media Zagreb i portal Roditelji.hr te Gradski ured za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša, koji 19. rujna, od 10 do 14 sati, organiziraju jedinstvenu manifestaciju s ciljem povezivanja obitelji i kvalitetnog boravka u prirodi – Family day. No za one mame koje ne mogu "protiv sebe“, Mali plac, kao partner događanja, pobrinut će se da obavite i svoju uobičajenu subotnju nabavku i kući odete ruku punih zdravih proizvoda.

Bio češnjak na

Mali plac stiže iz Bjelovara sa svježe ubranim miomirisnim ekološkim češnjakom

i zlatnim prahom. Ekomedo donosi

svoje poznate medove od creske kadulje i primorske livade, a ako ste ljubitelji

sireva, ne propustite delikatesne kozje i kravlje sireve iz male sirane iz

Koprivnice Horizont

sirevi
. Kikiriki s ghee maslacem i mediteranskim biljem ili

indijskim začinima pronađite kod People2people, ajvar, pinđur i

začini čekaju vas kod Arka delicije, a super energetske

namaze kušajte na stolu od Super Danka.

Prirodnu kozmetiku potražite na stolu kod Qale

Mali plac je mobilna tržnica lokalne i organske hrane koja okuplja OPG-ove iz cijele Hrvatske, s naglaskom na ekološka obiteljsko-poljoprivredna gospodarstva. Djelujući po načelu kratkog lanca opskrbe te transparentnog i direktnog povezivanja kupaca i proizvođača, Mali plac ujedinjuje građane i male proizvođače hrane, vrtlare i sjemenare koji brinu o ljudima i okolišu kako bi svi zajedno radili na stvaranju bolje i održive budućnosti hrane. Na taj način Mali plac godinama predano radi na osiguravanju kontinuiranog pristupa zdravoj hrani, promociji održivog življenja, podržavanju malih lokalnih i ekoloških proizvođača, održavanju i jačanju kratkih lanaca opskrbe u Hrvatskoj, očuvanju bioraznolikosti te poticanju održivih prehrambenih i ekonomskih modela koji doprinose dobrobiti pojedinaca, lokalne zajednice i okoliša. 

Dođite u subotu, od 10 do 14 sati, na Zrinjevac, obiđite Mali plac i zabavite se uz nastupe dječjih zborova, plesne predstave, kreativne i edukativne radionice te uz brojne druge sadržaje na otvorenom za cijelu obitelj.  Cilj Family day-a je povezati obitelj te im pružiti ideje i savjete, kao i motivaciju za što kvalitetnije druženje u prirodi. Jer, super je kretati se, baviti se sportom i živjeti zdravo, imati odgovornost prema vlastitom tijelu, dobrom zdravlju i pravilnoj prehrani, kao i brinuti se o planeti Zemlji. Dođite na romobilima, biciklima, pješice...; baš u skladu s ciljevima Europskog tjedna mobilnosti, koji se svake godine obilježava od 16. do 22. rujna – uvođenjem i promicanjem održivih prijevoznih sredstava te motiviranjem na vježbanje i kretanje.

Program Family day-a:

10.15 – 11.00 h Dječji zbor Kikići i genijalci

11.00 – 11.40 h Dječji zbor Zagrebački anđeli

11.45 – 12.00 h Povorka Međunarodni festival kazališta lutaka

12.00 – 12.15 h Glazbeni nastup Jure Brkljača

12.15 – 12.55 h Dječji zbor Zagrepčanke i dečki

12.55 – 13.20 h Predstava Pavao i njegov glavao (Gradsko kazalište Žar ptica)

Tekst: D. P.
Fotografije: press

Najnovije

Najpopularnije