Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Franka Batelić: 'Predivno je gledati Vedrana u ulozi tate!'

Samo šest mjeseci nakon što je postala majka, Franka Batelić pozirala je na plaži u rodnoj Istri, gdje priprema pjesme za novi album, a ekskluzivno za Story ispričala je kako joj izgledaju snimanja otkad ima sina Viktora, kakav ...

 Franka Batelić

Doslovno je odrastala na sceni, pred našim očima, a od one tinejdžerice kratke kose koja je 2007. pobijedila  u ‘Showtimeu’, Franka Batelić prometnula se u mladu, uspješnu ženu, majku i suprugu. Pratili smo svaki njezin korak na tom putu - svaku objavljenu pjesmu, nagradu, nastup 2018. na Eurosongu, ali i početak ljubavne priče s Vedranom Ćorlukom, nogometašem moskovskog Lokomotiva, njihovo vjenčanje te rođenje sina Viktora. Franka je danas ispunjena na svim životnim poljima i čini se da nikad nije više zračila. A i nikad nije ovako dobro izgledala kao danas! Samo šest mjeseci nakon što je postala majka odjenula je kupaći kostim i pozirala na plaži u rodnoj Istri, gdje boravi i ovih dana te priprema pjesme za novi album. Jedan je od njih i singl ‘Prvi osjećaj’ koji je prošli tjedan ugledao svjetlo dana. Ekskluzivno za Story ispričala je kako joj izgledaju snimanja otkad ima dijete, kakav je Vedran otac, ali i kako će proslaviti drugu godišnjicu braka u srpnju.  

Nakon rođenja djeteta i korone ponovno radite, kakav je osjećaj biti u studiju - kao da je prvi put?
Kad bolje razmislim, nekako kao da i nisam prestala raditi. Samo dva tjedna nakon porođaja pjevala sam i primila nagradu publike Cesarica za hit godine i pop hit godine za pjesmu ‘Sve dok sanjaš’ te nagradu za pjesmu godine Narodnog radija, koju sam podijelila s Petrom Grašom, a Hrvatska diskografska udruga proglasila me pop izvođačicom godine. Bila je to mi je to velika čast i velika potvrda za ono što radim, jer sve su to bile nagrade publike. Volim raditi i nikada nisam bila ovako puna energije i kreativnosti, što vjerujem da mnoge majke mogu potvrditi.

Dok vas gledamo u spotu za novu pjesmu ‘Prvi osjećaj’, izgledate jednako kao i prije trudnoće. Kako ste se riješili trudničkih kilograma zbog kojih se gotovo svaka javna osoba pribojava povratka na scenu?
Kada imaš ovoliko živahnu bebu kao što je Viktor, kilogrami se tope sami od sebe. Iskreno, nisam se opterećivala gubitkom kilograma i naravno da se još nisam vratila na ‘staro’, ali i ne trebam, svako razdoblje života donosi nešto novo.

Povratak na posao te proces snimanja pjesama i spotova ovaj je put bio drukčiji nego prije. Pretpostavljam da ste sve morali uskladiti i prilagoditi sinu koji je s vama bio i na setu. Kako je to izgledalo?
Potpuno drukčije nego prije njega. Viktor je bio sa mnom na fotkanju tjedan prije, ali spot se snimao u studiju s puno vizualnih i drugih efekata pa je ipak morao preskočiti snimanje i ostati s mojom mamom kod kuće. Međutim, naravno da je sada sve drukčije i da se neprestano brinem o njemu. Na setu snimanja spota šalili su se sa mnom: “Deset minuta pauze za Franku da nazove mamu i provjeri kako je Viktor, a za ostale pauza za odmor!” Ha-ha-ha! Sada sve ima drugi, novi smisao.

Kako su vam općenito prošli prvi mjeseci s djetetom? Vjerojatno vam nije bilo lako zbog svih mjera uvedenih zbog pandemije uzrokovane koronavirusom?
Puno sam vremena provela u Rapcu pa mi je sve bilo lakše uz mamu, nonu i brata te, naravno, Vedranove roditelje u Zagrebu koji su uskakali kad god je trebalo. Ovo je sasvim novi život na koji je potrebno vrijeme prilagodbe i mami i bebi, ali je ujedno i najljepše! Gledam svijet drugim očima i nikada se ne bih vratila natrag.

Što vam nisu rekli o majčinstvu, a sada ste naučili i shvatili?
Da nema planiranja, što je meni koja sve volim planirati teško palo. Treba jednostavno živjeti u trenutku i prilagođavati se situaciji. Trebalo mi je malo da to pohvatam, ali sada sam bolja, trudim se. I koliko god su mi svi govorili da nema veće ljubavi od one koju majka osjeća prema djetetu, ovu razinu zaljubljenosti i povezanosti moraš osjetiti da bi shvatio.

Kažu da dijete mijenja svaki brak. Na koji je način dolazak Viktora utjecao na vaš odnos s Vedranom?
Viktor nas je zbližio više nego bilo što prije. To je sada nova dimenzija odnosa. Vedran je zbog korone proveo dva mjeseca u Hrvatskoj tako da je bio ovdje i za uspavljivanja, i za zezanja i za noćna dizanja. Sve je podnosio bez problema!

Kako biste još opisali Vedrana kao oca? Planira li već s Viktorom igrati nogomet?
Obožava Viktora i predivno je gledati ga kako uživa u ulozi tate. Viktor će nogomet sigurno igrati, osim ako mu mikrofon ne bude draži. Koliko mu pjevamo, mislim da nema previše dileme.

Cijeli intervju s Frankom Batelić pročitajte u tiskanom izdanju magazina Story.

Najnovije

Najpopularnije