Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zagrebački Zoološki vrt priprema super event povodom Svjetskog dana zaštite okoliša

Edukatori Zoološkog vrta grada Zagreba u petak će od 12 do 15 sati na Zebrinu trgu posjetitelje podučavati kako se o prirodi brinuti iz vlastita doma

Pod motom "Vrijeme je za prirodu“ u petak, 5. lipnja, obilježava se Svjetski dan zaštite okoliša. Naime, s prirodom su povezani hrana koju jedemo, voda koju pijemo, zrak koji udišemo, te klima koja omogućuje da nam planet Zemlja bude stanište. Ekolozi ističu: "Ako se želimo brinuti o sebi, trebamo se brinuti o prirodi.“ Zaštita Zemlje zaštita je i ljudi.

U povodu Svjetskog dana zaštite okoliša posebno se naglašava važnost zaštite biološke raznolikosti. Biološka raznolikost podrazumijeva sav živi svijet na planetu Zemlji. Koliko je on raznolik, može se doživjeti i u Zoološkom vrtu grada Zagreba. Tamo su u uzgojne programe uključene mnogobrojne životinje čiji opstanak ovisi o ponašanju i angažmanu čovjeka.

Edukatori Zoološkog vrta grada Zagreba u petak će od 12 do 15 sati na Zebrinu trgu posjetitelje podučavati kako se o prirodi brinuti iz vlastita doma.

Edukativni postav „Razgraditi nije lako“ obuhvatit će različite materijale koji često završavaju u prirodi, uz informaciju koliko im je vremena potrebno za razgradnju. Edukatori će govoriti o razlici između otpada i smeća te važnosti recikliranja, a djecu će poticati i na razvrstavanje otpada.

Svjetski dan zaštite okoliša

obilježava se od 1974. godine. Dvije godine ranije na konferenciji

Ujedinjenih naroda u Stockholmu usvojen je Program zaštite okoliša

UN-a.

Najnovije

Najpopularnije