Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dilema oko koronavirusa riješena: slobodno i dalje uživajte u listanju omiljenih novina i časopisa

 žena u frizerskom salonu čita magazin

Polagano smo se počeli vraćati u normalu. Otvorili su se frizerski saloni, restorani i kafići, grad kao da je polagano ponovno prodisao. Iako se na ulicama i dalje ne mogu vidjeti gomile ljudi, vratio se onaj željno iščekivani šušur koji je zamjenio višetjednu sablasnu tišinu.

Unatoč tome što nam je iz dana u dan i iz tjedna u tjedan sve više toga ponovno dostupno, mnogi su još uvijek zbunjeni i nesigurni po pitanju toga što se točno smije, a što još uvijek ne. Jedna od stvari o kojima se pisalo iz mnogo različitih perspektiva i oko koje su se lomila koplja je i to je li ok listati novine ili časopise prilikom ispijanja kave ili na primjer posjete frizerskom salonu, a što je mnogima jedan od omiljenih rituala. Ili bolje rečeno, je li takav ritual siguran s epidemiološkog stajališta. Da ne ulazimo u nepotrebne rasprave i riješimo ovu dilemu jednom zauvijek: sigurno je.

Brojna su istraživanja pokazala kako papir pripada manje rizičnoj skupini materijala kada je zadržavanje virusa na njima u pitanju, a novinski papir je čak štoviše posebna kategorija i još sigurniji od ostalih vrsta papira. Dapače, čak niti stožer nije rekao kako je ova navika nešto što biste trebali izbjegavati. Dakle, presuda je da slobodno, bez straha i grižnje savjesti uživate u omiljenim magazinima. Čekaju vas izdanja AMZ-a: Story, Story Book, Story Gourmet, Story Vjenčanja, Cosmopolitan, Elle, Sensa i National Geographic.

Fotografija: Shutterstock

Najnovije

Najpopularnije