Vuk i sedam kozlića u režiji Zorana Peze nova je predstava Zagrebačkog kazalište lutaka. Premijera ove poznate priče braće Grimm, ovog puta u sasvim novom, modernom "ruku", prema tekstu Ane Tonković Dolenčić, održat će se 6. ožujka u 19 sati.

Ta slavna bajka stoljećima se prepričava po svijetu kao izuzetno koristan odgojni alat kojemu je cilj zaštiti djecu od zlonamjernih ljudi. Djeca su oduvijek bili laka meta kradljivcima i otmičarima, a u današnje vrijeme pojavila se i nova vrsta predatora - onih u internetskome svijetu, koji se kriju iza lažnih imena i ljupkih profilnih sličica. Novi vukovi se, dakle, još bolje mogu prerušiti i predstaviti se kao ljubazna gospođa, zaigrano dijete ili trener uglednog nogometnog kluba. Djeca ulaze u virtualni svijet nesvjesna opasnosti i na roditeljima je da ih upute u načine na koji mogu biti prevarena. Ono što je započelo kao zabavan razgovor, lak može prerasti u nešto što će na dijete ostaviti trajne posljedice. Upravo zato ova
predstava pokazuje djeci da vukovi vrebaju i u stvarnome, i u virtualnome svijetu, a pouka je jasna: djeco, slušajte roditelje i pazite se, jer svijet je pun vukova koji vješto prikrivaju svoju grabežljivu ćud.
U predstavi glume Borna Galinović, Adam Skendžić, Andrea Baković, Marina Kostelac, Dinka Vuković, Željko Šestić, Jadran Grubišić i Ivan Bošnjak.

Tekst i foto: press