Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ribafish kreće u novu avanturu

U spomen na preminulog sina, novinar i bloger Domagoj Jakopović Ribafish prošle je godine pokrenuo projekt RokOtok kako bi povezao 50 naseljenih jadranskih otoka. U srpnju ponovno kreće u avanturu, tijekom koje će doplivati do 17 naseljenih otoka srednjeg Jadrana. Najvažniji cilj njegovog putovanja je poruka djeci i roditeljima da što više vremena provode u druženju i u prirodi.

"Prošlogodišnje iskustvo i susreti s djecom i roditeljima pokazali su mi da su ljudi spremni izaći i učiniti korak naprijed za djecu. Podrška koju sam primio bila je tolika da me potaknula da priču o RokOtoku proširim, pa ćemo otočane i njihove goste, djecu i roditelje ove godine potaknuti na puno obzirniji pristup našoj jedinstvenoj prirodi. Na svakom otoku na koji doplivam očistit ćemo jednu plažu i na taj način zahvaliti svima na dobrodošlici i gostoprimstvu“, izjavio je Domagoj Jakopović Ribafish napomijući kako misiju možemo podržati svi mi - kupnjom Head&Shoulders prizvoda u bilo kojoj trgovini do do 30. travnja 2020. Dio prihoda od prodaje bit će doniran projektu RokOtok.

Procjenjuje se da je Jadransko more zbog svog poluzatvorenog položaja iznimno ugroženo jer morske struje u njega donose tone otpada, a i kupači nerijetko na plažama ostavljaju plastični otpad. Čišćenje podmorja i plaža zato je ključno za održavanje podvodnog svijeta.

Više o ovogodišnjoj ruti plivanja Domagoja Jakopovića Ribafisha možete pronaći ovdje.

Tekst: press
Fotografije: Dražen Kokorić/story i press

Najnovije

Najpopularnije