Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

'Vrijeme je za igru' - nova predstava za djecu od jedne i pol do šest godina

Nakon ovotjednog gostovanja predstave za djecu u dobi 1,5 do 6 godina ˝Vrijeme je za igru˝  na Festivalul International de Teatru pentru Publicul Tanar Iasi u Rumunjskoj, Teatar Puna Kuća je izvodi za građanstvo već u nedjelju, ...

Teatar Puna kuća član je Small Size svjetske mreže koja promovira izvedbene umjetnosti za djecu najmlađe dobi od 0 do 6 godina. Nova predstava VRIJEME JE ZA IGRU namijenjena je djeci u dobi od 1.5 do 6 godina. Režirala ju je izvodi glumica Svetlana Patafta, a likovno oblikovanje predstave potpisuje Nikolina Manojlović Vračar. Nastala je u partnerstvu s Dječjim vrtićem Siget, uključivanjem djece u proces rada na predstavi,i u suradnji s Muzejom suvremene umjetnosti gdje se predstava izvodi na redovitom repertoaru.

Predstava je nastala u prostornoj interakciji između kartonskih cijevi, platnenih vrećica, dugačkih rola papira, dugačke platnene trake i nekih predmeta koji skupa grade dječje igralište. Različiti elementi služe kako bi potaknuli djecu da, nakon odgledane predstave, samostalno razvijaju nove sadržaje nadovezujući se na ono što su vidjeli.

Nakon predstave scenografija postaje poligon za igru, na kojem djeca mogu obraditi svoje dojmove u direktnoj komunikaciji s materijalima i predmetima koji su korišteni u predstavi.

Po završetku druženja u dvorani, roditelji će se s djecom, ukoliko vremenski uvjeti to dozvoljavaju, moći spustiti niz tobogan, umjetničku instalaciju Carstena Höllera. Cijeli program omogućit će djeci upoznavanje prostora i sadržaja muzeja na posebno prilagođen način.

Ulaznice se mogu kupiti na: https://www.ulaznice.hr/web/regular/18054390

i na blagajni Muzeja tijekom tjedna i prije izvedbe po cijeni od 40,00 kn. Broj mjesta je ograničen na 50.

Autorski tim:

Koncept, režija i izvedba: Svetlana Patafta

Likovno oblikovanje predstave: Nikolina Manojlović Vračar

Glazba: Lazar Novkov

Stručne suradnice DV Siget: Diana Dragaš, Paulina Smoljan Niemčić,

Anita Ković, Bernada Sabljak, Sonja Srebačić

Dizajn svjetla: Nenad Lalović

Tehničari: Nenad Božić, Zdenko Zavalić, Aleksandar Milošević

Producentica predstave: Svetlana Patafta

Produkcija MSU: Daniela Bilopavlović Bedenik

Marketing i prodaja MSU: Jasna Mihalić

Dizajn tiskovina: Marivo kolektiv

Foto: Mirko Cvjetko

Tekst i foto: press

Najnovije

Najpopularnije