Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Upoznajte filmsku atrakciju na drugom kraju svijeta: Disney Pixar Toy Story Land

Uz vodstvo naše suradnice Ive Brčić, vodimo vas na drugi kraj svijeta, točnije u Toy Story Land, u kojem animirani likovi postaju vaša stvarnost

Kada se animirani film “Priča o igračkama” pojavio 1995. godine proslavio je kompjutersku animaciju (prvi je dugometražni film u potpunosti kompjuterski kreiran) i studio Pixar (koji kontinuirano niže animirana remek-djela). Prerastao je u popularnu franšizu sa svjetskom zaradom od 2.2 milijardi dolara na kino blagajnama i još nebrojivom zaradom od licenciranja i merchandisea.

Najnoviji četvrti film upravo igra u kinima i uspješno nastavlja avanture Woodyja i Buzza Svjetlosnog u maštovitom svijetu gdje su igračke živa i svjesna bića, ali ljudima to ne daju do znanja. No, to nije slučaj sa disneylandskim tematskim područjem Toy Story Land (Svijet iz Priče o igračkama) gdje se igračke ne skrivaju od ljudi. Nalazi se u Disneyevim rezortima u Parizu, Orlandu, Hong Kongu i Šangaju, a posjetili smo onaj u Shanghai Disneylandu koji je otvoren prošlog ljeta.

Posjetitelji kao igračke

Najzanimljiviji aspekt Disney•Pixar Toy Story Landa je da posjetitelje stavlja u poziciju igračaka. Naime, cijelo područje je napravljeno kao dječja igraonica u dvorištu, tako da se posjetitelji “smanjeni” na veličinu plastičnih vojnika-igračaka dok su skulpture drugih likova poput Woodyja i Jessie koje se nalaze u igralištu veće.

Baš kao što je slučaj s filmovima, cijelo područje prošarano je s mnogo detalja i skrivenih referenci na druge Pixarove filmove. Tako se ovdje nalazi velika žuta lopta sa zvijezdom, inače lik iz prvog Pixarovog filmića “Luxo Jr.”, a na jednom objektu se može vidjeti logo Dinocoa – naftne kompanije iz trilogije “Auti”.

Restorani i kafići su dizajnirani kao kutije u kojima su bile pakirane igračke Buzza Svjetlosnog, Maznog i g. i gđe. Krumpiroslava, i u njima možete pojesti zanimljivu hranu poput pizze u obliku trookog vanzemaljca.

Kako je to običaj u Disneylandima, osoblje obučeno u likove iz filmova se stalno mota po parku nudeći priliku za fotografiranje, a mogu se vidjeti i na svakodnevnoj paradi po ulicama Disneylanda. Toy Story Land ima tri dječje atrakcije koje su zanimljive ne samo za isprobati već i gledati, primjerice roller coaster “Slinky Dog Spin” u obliku Žuće: psa-igračke od rastezljive opruge.

Najbolja je interaktivna pucačka atrakcija “Buzz Lightyear Planet Rescue”, iako se ona nalazi susjednom tematskom području Tomorrowland (Svijet Sutrašnjice). “Priča o igračkama” našla je svoje mjesto i u najkineskijem području Shanghai Disneylanda – Gardens of imagination (Vrtovi mašte), gdje se prostiru murali s 12 životinja kineskog zodijaka. Svakoj od njih dodijeljena je uloga Disneyevog lika, pa tako godinu Svinje predstavlja kasica prasica Krmi.

Napravljena je i replika dućana Al’s Toy Barn u kojem se odvija “Priča o igračkama 2” u pravoj veličini. U njemu se mogu kupiti igračke (naravno!), suveniri, odjeći i razne memorabilije ekskluzivno izrađene za Shanghai Disney Resort. Zgodno je znati da ako odsjednete u tematski dizajniranom Toy Story Hotelu, sve što kupite u dućanima besplatno će vam dostaviti u sobu.

Tekst: Iva Brčić, certificirana edukatorica, udruga Najsretnija beba Hrvatska

Izvor: film-mag.net

Foto: Iva Brčić, ©Shanghai Disney Resort

Najnovije

Najpopularnije