Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Još glazbe na Festivalu Zagreb Classic - Operni spektakl HNK-a Zagreb u srijedu, a mladi glazbenici orkestra SO DO u četvrtak

U srijedu 3.7. u 21:00 Orkestar izbor Opere HNK-a u Zagrebu pod vodstvom maestra Marcella Mottadellija predstavlja program Opera HNK: Jučer, danas, sutra. Na programu je atraktivni izbor opernih brojeva koji ne smijete propustiti, a na pozornici festivala Zagreb Classic nastupa prava operna reprezentacija: Ljubomir Puškarić, Tomislav Mužek, Sofia Ameli Gojić, Ivana Lazar, Valentina Fijačko Kobić, Stjepan Franetović, Siniša Štork, Diana Hilje i Ivo Gamulin.

Samo dan kasnije, u četvrtak 4.7. u 20:00 sati festival Zagreb Classic otvara svoju pozornicu mladim glazbenicima okupljenima u dva orkestra udruge SO DO - El Sistema Hrvatska. Projekt El Sistema pokrenut je u Venezueli kao socijalni projekt koji okuplja djecu kroz glazbu, a u Hrvatskoj danas djeluju dva takva orkestra - u Zagrebu i u Istri.

Mediji su s velikim zanimanjem popratili njihov nedavni flash mob nastup u Zračnoj luci Franjo Tuđman, a na Trgu kralja Tomislava očekujemo više od 80 mladih glazbenika iz Zagreba i iz Istre ujedinjenih u zajedničkom orkestru.

Novi glazbeni izazovi su pred nama, na Trgu kralja Tomislava - Gdje uživamo u glazbi na travi...

Tekst i foto: press

Najnovije

Najpopularnije