Svakodnevnim uplatama na račun udruge Smiješak za sve i preko platforme Croinvest, san štićenika kojima je Centar Stančić dom, sve je bliže ostvarenju. Naime, njima su s obzirom na tjelesna i intelektualna oštećenja te činjenicu da im je potrebna 24-satna njega, uz preopterećene njegovatelje prijeko potrebni i volonteri koji bi im mogli posvetiti vrijeme, izvesti ih u šetnju, porazgovarati s njima, pružiti im emocionalnu potporu.

kampanja "Smijesak za stancic"

Koliko štićenicima znači dolazak volontera udruge Smiješak za sve koji ih više od godinu dana u sklopu projekta „Danas sam tu! Za tebe!“ posjećuju svake druge srijede iskazao je Petar Mikić, štićenik Centra Stančić gostujući u HRT-ovoj emisiji Normalan život: „Mene usrećuje kad dođu volonteri. Mi skupa i pjevamo i družimo se. Volonteri nam žele pomoći u svemu i oni su divni ljudi baš kao i tete u domu.“

Dosad je Udruga Smiješak za sve za opremanje Centra za smještaj volontera s prenoćištem prikupljala sredstva na brojnim natječajima na kojima je i osvojila prve nagrade (Moj Zaba Start, Zaklada Adris). Tu plemenitu akciju poduprli su INA i MOL Grupa, a snimanje video materijala za kampanju osigurano je sredstvima u okviru EU projekta CROWDfunding to mainSTREAM innovationna (CrowdStream) kojem je partner Zagrebački inovacijski centar (ZICER). Napredovanje kampanje možete pratiti na platformi Centra za društvene inovacije i održivi razvoj - Croinvest.eu.

Kampanju su podržale i brojne osobe iz javnog života poput radijskog voditelja i urednika Vedrana Cara, glumice Marije Kolb, filmskog i kazališnog glumca Alena Šalinovića, rukometaša Luke Cindrića, urednika poslovnog tjednika Lider Miodraga Šajatovića, televizijske i kazališne glumice Jelene Miholjević, glumca Frane Maškovića, rukometaša Luke Stepančića, HRT-ovog novinara i voditelja Frane Ridjana, televizijske voditeljice Ive Šulentić, pjevačice Vande Winter, utemeljiteljice portala Čitaj knjigu Alis Marić i operne dive Sandre Bagarić. Jedna od ambasadorica projekta je i poduzetnica Kata Barišić koja je na svojoj platformi PokloniMe pokrenula inicijativu „ Daruj osmijeh “ gdje građani mogu također podržati projekt Smiješak za Stančić.

Kampanju možete podržati i vi. Više o tome kako, pogledajte na službenoj stranici Smiješak za sve.

Tekst i foto: press