Na Božić je djecu u bolnici u Vinogradskoj posjetila Sandra Bagarić, poznata operna i operetna pjevačica Kazališta Komedije. Kao gošća Smiješka za sve, Sandra je zahvaljujući svome prekrasnom osmijehu i veseloj naravi, bila savršena teta pričalica.

Bilo je zaista čarobno - uz tetu pričalicu Anu ispričala je puno lijepih priča, podijelila gomilu  darova i osmijeha.

Super recept kako razbiti dosadu sivog bolničkog dana. Sandra je djevojčici K. čitala Ježevu kućicu i na trenutak uskočila u ulogu Ježurke Ježić. Bilo je divno vidjeti kako je djevojčica uživala i kako će joj ovaj Božić ostati zauvijek urezan u sjećanju i po nečemu lijepome.

Jasna Palić Picukarić i Ljubo Zečević priredili su djeci u bolnicama Srebrnjak i Sestre milosrdnice pravu zabavu. Bolnički odjeli na trenutak su postali male kazališne scene u kojoj su Jasna i Ljubo, s puno nježnosti i ljubavi klincima priuštili nezaboravno druženje. Ljubo im je u svom osebujnom i jedinstvenom stilu uz tetu pričalicu Liljanu čitao "Zafrkancije, zezancije, smijancije i ludancije" Sanje Pilić. 
Jasna je zadivila i male i velike u njihovoj pratnji, ali i tetu pričalicu Edinu te medicinsko osoblje. Djeca su najviše uživala u njezinoj interpretaciji Djeda i repe jer je kod malene djevojčice repa bila njezina čarapica što je na kraju izazvalo salve smijeha kad se repa izvukla. Sretan što mu je Jasna došla u posjet, jedan dječak joj je pokazao da može napraviti izvrsnu špagu koju vježba već 2 godine uz pomoć starije sestre, a malena djevojčica je u par minuta zapamtila cijelu pjesmicu iz slikovnice Medenjak te se pridružila Jasni u recitiranju. 

blagdanske-veceri-s-djecom-u-bolnicama-kbc-sestara-milosrdnica-i-srebrnjaka

Kuc, kuc! Tko je? - upitala su djeca. To su tete pričalice s gošćom! - čuo se glas s druge strane vrata. Možete, samo uđite! - pozvali su ih klinci k sebi. I tako su tihu blagdansku večer dječica u bolnici Srebrnjak provela uz glumicu Vanju Ćirić i tete pričalice Anu i Idu. Plovili su kroz čudesne prizore iz bajki, s Tri Prašćića pjevali "Tko se boji vuka još, tri za groš, tri za groš!", potom "Bila mama Kukunka, bio tata Taranta", onda su s jednim neobičnim i smiješnim Vukom tražili recept i sastojke za pitu od jabuke, pa su se, gle čuda, iz šume katapultirali u savanu i tamo susreli jednog miša koji je odlučio naučiti rikati kao lav da bude važan i velik.

Sat vremena je bilo malo, ali dovoljno da djeca zaborave da su u bolnici i da ovu večer zauvijek nose u srcu.

blagdanske-veceri-s-djecom-u-bolnicama-kbc-sestara-milosrdnica-i-srebrnjaka

U GOSTE STIŽU GLUMICE KAZALIŠTA GAVELLA!

I prvim novogodišnjim večerima djeci u bolnice stižu i glumice dramskog Kazališta Gavelle da ih razvesele i na lica im vrate osmijehe. 

Dolaze im Bojana Gregorić Vejzović, Jelena Miholjević, Ivana Roščić i Anja Đurinović Rakočević te će uz najljepše priče i lampice na boru utopliti dječja srdašca.

Što je, tko je to "Smiješak za sve?"

"Mi smo tete i stričeki pričalice okupljeni u udrugu od 2013. godine, a naše dinamično i zanimljivo putovanje počeli smo čitanjem priča za laku noć malim pacijentima u Dječjoj bolnici Srebrnjak, a potom na dječjim odjelima KBC Sestre milosrdnice, te KBC Zagreb-Rebro. Danas to činimo svaku večer, 365 dana u godini i to 10 - 12 teta i stričeka pričalica čime su tjedno angažirana 84 volontera. Tako malim pacijentima, darujemo najvrjednije što svako ljudsko biće na ovome planetu ima – vrijeme. Vrijeme u kojem maleni dobivaju radost, zaborav od teških bolničkih dana, smijeh i opuštanje. To je naša misija  - pričama pobuditi smiješak svoj djeci u bolnicama i svuda gdje su im potrebni smijeh, ljubav, pažnja i toplina. Želimo biti jedni od prvih kojih će se djeca i odrasli sjetiti kada govore o čarobnom svijetu priča, pa tako pričamo i drugim malenima: u knjižnicama, knjižarama, na dekicama u parkovima, tamo gdje su smješteni kada nisu s roditeljima, a nedostaje im toplina i čarolija obiteljskog doma i ljubav.”

blagdanske-veceri-s-djecom-u-bolnicama-kbc-sestara-milosrdnica-i-srebrnjaka

Tekst i foto: press