U tjednu od 1. do 7. listopada, obilježava se Nacionalni tjedan dojenja. I ove godine, Udruga Roda će ga obilježiti u nekoliko gradova, a najaktivnije će i ove godine biti u Zagrebu.

U Zagrebu se obilježavanje Nacionalnog tjedna dojenja odvija u organizaciji Grada Zagreba, Gradskog ureda za zdravstvo, u okviru Programa poticanja i unapređenja dojenja u Zagrebu. Roda je jedan od partnera obilježavanja Nacionalnog tjedna dojenja u Zagrebu, uz Koordinacijski odbor Grada Zagreba za “Grad Zagreb, prijatelj dojenja”, Dom zdravlja Zagreb-Istok, Dom zdravlja Zagreb-Zapad, Dom zdravlja Zagreb-Centar, Kliničku bolnicu „Sveti duh“, te Hrvatsku udrugu grupa za potporu dojenju.

Detajljni program pogledajte na ovoj poveznici.

Upoznajmo sisavce Zoološkog vrta u Zagrebu

U nedjelju, 7.10., u sklopu obilježavanja Dana životinja i Nacionalnog tjedna dojenja, u Zoološkom vrtu u Zagrebu za sve posjetitelje bit će organizirani obilasci s temom Sisavci, koji će trajati 1 sat, u ukupno 3 termina:

  • u 11h,
  • u 13h,
  • u 15h.

Mjesto okupljanja: Lavlji most.

Ova edukativna tura organizira se u okviru suradnje Zoološkog vrta, udruge Roda i Koordinacijskog odbora za "Grad Zagreb - prijatelj dojenja".

Ulaz u Zoološki vrt naplaćuje se prema redovitom cjeniku, a ovo vodstvo je besplatno. Nije potrebna predbilježba, već se treba samo u dogovoreno vrijeme pojaviti na mjestu okupljanja.

Kroz vodstvo edukator će grupu povesti u obilazak sisavaca zoo vrta gdje će posjetitelji imati priliku saznati više o tome kakvi su roditelji, kako brinu za mlade, kolko ih imaju, čime ih hrane, koliko dugo sišu, kada se odvajaju od roditelja i druge zanimljive informacije.

Vrste na koje će se kroz vodstvo edukatori posebno osvrnuti su:

serval, mravojed, crveni panda, afrički lav, zebra, tapir, sitatunga, pekari, eland antilopa, bjeloruki gibon.

Istoga dana, od 11 do 13 sati u Maksimiru (glavni ulaz) ćete na štandovima udruga i institucija koje se bave dojenjem moći uzeti različite edukativne materijale o dojenju, brošure, dvd-ove, te dobiti savjete savjetnica o dojenju.

Izvor: roda.hr

Foto: roda.hr