Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zdrava prehrana kroz trudnoću i priprema za porod uz doulu

Nutricionistica Vedrana Dučkić i doula Sanja Bukač Štritof pripremaju trudnice i njihove partnere na sve bitne faze porođaja i razdoblja nakon njega

U ponedjeljak, 1. listopada s početkom u 17.30 sati u dvorani u Ulici kralja Zvonimira 20 u Zagrebu održat će se radionica Zdrava prehrana kroz trudnoću i priprema za porod uz doulu. Voditeljice radionice su nutricionistica Vedrana Dučkić i doula Sanja Bukač Štritof.

Trudnicama će pojasniti što ih sve čeka do poroda i u prvim mjesecima majčinstva, te im dati pregršt korisnih savjeta.

Zdrav rast i razvoj ploda prate i povećane nutritivne potrebe žene tijekom trudnoće. Zato je važno znati koje namirnice uključiti u jelovnik, a koje izbjegavati. Nutricionistica Vedrana Dučkić dotaknut će se i prehrane odgovarajuće trudnicama s jutarnjim mučninama te onima s gestacijskim dijabetesom. Poseban će naglasak staviti na prehranu nakon rođenja djeteta – koji nutrijenti tijekom dojenja pomažu u stvaranju kvalitetnog majčina mlijeka, a koje isključiti s jelovnika kad se žena odluči riješiti kilograma viška nakupljenih u trudnoći.

Drugi dio radionice rezerviran je za jednu od prvih doula u Hrvatskoj Sanju Bukač Štritof. Doula je educirana osoba koja trudnice priprema za porod, pomaže pri porodu te u prvim mjesecima majčinstva. Vani je ta profesija dobro prihvaćena, a u Hrvatskoj tek u začetku.

Doula će sudionicama radionice odgovarati na pitanja o trudnoći, porodu, rodilištu te prvim danima s bebom. Među trudnicama najzanimljivijim temama su tehnike opuštanja i prirodni načini kako si olakšati porod. Pojasnit će se i dobrobit doule na porodu te dati savjeti kako nakon poroda u normalu vratiti um i tijelo.

Radionica traje tri sata, a sudionicima je pripremljena zdrava okrepa. Cijena pohađanja radionice za trudnice je 150 kuna, a za osobe u njihovoj pratnji 50. Plaćanje je na licu mjesta, no zbog ograničenog broja sudionika potrebna je rezervacija putem e-adrese: [email protected].

Tekst i foto: press, Profimedia

Najnovije

Najpopularnije