Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šarenilo festivala vatrometa i ove godine na Bundeku

I ove će godine Međunarodni festival vatrometa ukrasiti nebo nad Zagrebom, a u nedjelju 1. srpnja će se na istom mjestu pratiti i nogometna utakmica između Hrvatske i Danske

U pirotehničkim krugovima Festival vatrometa na Bundeku priznat je u svijetu i, vjerovali ili ne, postoje već liste čekanja za ekipe koje bi voljele sudjelovati na njemu. Festival vatrometa pretvorio se u odlični turistički proizvod, kojega prati ogroman broj građana, kao i turista, i svake godine pogleda ga više od 30000 ljudi. Jedna od najposjećenijih manifestacija i ove godine je pripremila čarobna svjetlosna iznenađenja, koja će zasigurno oduševiti publiku svih uzrasta.

Mjesto događanja je obala Save uz jezero Bundek, gdje će se od 29. 6. 2018. do 01. 07. 2018. okupiti najbolji i najmaštovitiji svjetski priznati pirotehničari, te prirediti zabavu za pamćenje, pokazati svoje umijeće i zagrebačko nebo osvijetliti tisućama projektila.

Ove godine održava se po 18. put, a na dosad održanih 17 festivala nastupili su renomirani svjetski izvođači vatrometa iz brojnih država - Njemačke, Kine, Austrije, Poljske, Finske, Estonije, Češke, Rusije, Litve, Slovačke, Mađarske, Italije, Rumunjske, Filipina itd. Ovoga puta predstavit će nam se tri vrhunske ekipe koji imaju zavidan svjetski rejting. To su kompanije koje su već osvojile mnoge međunarodne festivale : “ Bolshoy Prazdnik” -ruski majstori oslikavanja neba, Fire Event iz Austrije poznati po svojoj fascinantnoj koreografiji i prikazivanju neba u obliku čarobne vatrene kulise, te HC Pyrotechnics – Belgija, koji su se već prije 4 godine predstavili zagrebačkoj publici, a poznati su po svojoj strasti bojanja neba, te kao pravi umjetnici spajaju tradicionalni barok s daškom moderne tehnologije.

Vatrometi se ispucavanju u skladu s glazbom, a sve tri ekipe će imati prve dvije minute zadanu temu -pjesmu iz zagrebačkog podneblja. I ove će godine tri ekipe predstaviti svoje umijeće spektakularnim 10-minutnim vatrometima, koji će obuhvatiti nebrojene projektile. Riječ je o posebno osmišljenim vatrometnim predstavama u kojima je uspucavanje vatrometa sinhronizirano s glazbenom podlogom. Ovakva ispucavanja pored velikog iskustva zahtjevaju razumijevanje pirotehnike i moderne računalne tehnologije, koja se koristi za regulaciju i ispucavanje vatrometa.

Tijekom sva tri dana festivala osiguran je i šarolik glazbeni program i zabavni sadržaj za sve uzraste i ukuse: za djecu se svakoga se dana u 22 sata priprema ‘dječiji vatromet’, a tu je i veliki lunapark, bogata gastro ponuda te puštanje lanterni za pomoć udrugama Krijesnica i Veliko srce malom srcu. U proteklih pet godina skupljeno je i predano spomenutim udrugama oko 600.000 kn!

Više čitajte ovdje.

Foto: Profimedia

Najnovije

Najpopularnije