Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tko je moje dijete ili priča o temperamentu

Program Svjesno roditeljstvo održat će niz besplatnih radionica za roditelje na specifične teme. Na prvu od njih pozivamo vas već sljedeće srijede

Jeste li se ikad pitali kako djeca istih roditelja mogu biti toliko različita? Ili zašto su neka djeca sretna dok su druga zahtjevnija, a ponekad i nervozna. Jedan od glavnih odgovora na ovo pitanje leži u temperamentu. Temperament je urođeni set osobina koje utječu na našu percepciju svijeta i način interakcije s drugima. On je na neki način naš osobni stil, a ne nešto što dijete ili roditelj odabire. Temperament tako govori o tome koliko je dijete aktivno, kako se nosi s promjenama, koliko je emocionalno reaktivno, kako ostvaruje socijalne interakcije te kako se nosi s frustracijom. Poznavanje djetetovog temperamenta roditeljima može pomoći u razumijevanju djetetova ponašanja na određeni način. Isto tako pomaže kod donošenje svakodnevnih odluka vezanih uz dijete.

Ovim predavanjem roditelji će dobiti detaljnije informacije o razvoju temperamenta djece od najranije dobi, utjecaju temperamenta roditelja na ponašanje djeteta i obratno te kako uspostaviti dovoljno dobar kontakt poštivajući temperament djeteta.

Za predavanje je potrebna prijava, a broj polaznika ograničen. Prijaviti se možete na mail: [email protected] ili mob 098 992 9032 (Mihaela Richter).

Predavačica je dr. sc. Maja Petković, edukacijski rehabilitator, a predavanje se održava u Centru za integrativni razvoj u Gundulićevoj 19/1 u srijedu, 18.4.2018. od 19.00-20.30 sati.

Tekst i foto: press

Najnovije

Najpopularnije