Jeste li se ikad pitali kako djeca istih roditelja mogu biti toliko različita? Ili zašto su neka djeca sretna dok su druga zahtjevnija, a ponekad i nervozna. Jedan od glavnih odgovora na ovo pitanje leži u temperamentu. Temperament je urođeni set osobina koje utječu na našu percepciju svijeta i način interakcije s drugima. On je na neki način naš osobni stil, a ne nešto što dijete ili roditelj odabire. Temperament tako govori o tome koliko je dijete aktivno, kako se nosi s promjenama, koliko je emocionalno reaktivno, kako ostvaruje socijalne interakcije te kako se nosi s frustracijom. Poznavanje djetetovog temperamenta roditeljima može pomoći u razumijevanju djetetova ponašanja na određeni način. Isto tako pomaže kod donošenje svakodnevnih odluka vezanih uz dijete.

Ovim predavanjem roditelji će dobiti detaljnije informacije o razvoju temperamenta djece od najranije dobi, utjecaju temperamenta roditelja na ponašanje djeteta i obratno te kako uspostaviti dovoljno dobar kontakt poštivajući temperament djeteta.

Za predavanje je potrebna prijava, a broj polaznika ograničen. Prijaviti se možete na mail: svjesno.roditeljstvo@gmail.com ili mob 098 992 9032 (Mihaela Richter).

Predavačica je dr. sc. Maja Petković, edukacijski rehabilitator, a predavanje se održava u Centru za integrativni razvoj u Gundulićevoj 19/1 u srijedu, 18.4.2018. od 19.00-20.30 sati.

Tekst i foto: press