Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Događanja koja bi šteta bila propustiti

Do kraja veljače i početkom ožujka u knjižarskom lancu Hoću knjigu ponovno vas očekuju razna događanja za najmlađe ljubitelje knjiga i slikovnica, ali i roditelje koji žele aktivnije i zdravije sudjelovati u odgoju djece. Koja to ...

Magične rune – radionica Ministarstva Magije

Svaki čarobnjak mora znati sakriti svoje tajne od znatiželjnih bezjačkih pogleda. Jedan od načina je i pisanje tajnim pismom koje mogu pročitati samo drugi čarobnjaci. Rune su stoljećima korištene upravo u tu svrhu. Vrijeme je da ih i vi naučite.

24. 02. 2018. u Tower centru u Rijeci u 11 h

24. 02. 2018. u Megastoreu u Bogovićevoj 7 u Zagrebu u 11 h

Broj mjesta je ograničen, a mjesto za svog malog čarobnjaka i termin možete rezervirati ispunjavanjem prijavnice

Radionice su namijenjene djeci od 5 do 13 godina i u potpunosti su besplatne.

Tajne učenja za osnovnoškolce

Hoću knjigu Megastore, Bogovićeva 7, Zagreb

24.2., 3.3. i 10.3. od 14 sati

Što kada učenje postane problem vašem mališanu? Radionica „Tajne učenja za osnovnoškolce“, koju organiziraju Hoću knjigu i Logos učiteljica, kao stvorena je da mališane motivira na ovu važnu aktivnost. Radionica se sastoji od tri susreta subotama u ukupnom trajanju od 6 sati. Kroz njega djeca uče kako samostalno učiti pomoću tehnika učenja, kako se motivirati i organizirati. Mališani radionice saznaju koji su tip učenika te otkrivaju tehnike učenja pomoću kojih mogu najbolje, najlakše i najbrže zapamtiti školsko gradivo.

Program se sastoji od vježbanja socijalnih vještina, izdvajanja bitnog od nebitnog u tekstu i upoznavanja s tehnikama učenja. Svaki polaznik dobiva radnu bilježnicu za samostalno učenje kod kuće te diplomu po završetku programa.

Termini radionice su sljedeći:

24. veljače od 14 do 17 sati

3. ožujka od 14 do 15.30 sati

10. ožujka od 14 do 15.30 sati

Prijave na radionicu je moguće izvršiti na: [email protected].

Aryanova radionica trikova s čarobnim bubama

Hoću knjigu Megastore, Bogovićeva 7, Zagreb

26.2. od 19 sati

Jeste li spremni za Bright Bugz – čarobne bube koje lete s ruke na ruku i izvode svijetleće majstorije? Naš poznati iluzionist Aryan odlučio ih je ukrotiti i vaše mališane podučiti kako s njima izvesti najraznovrsnije trikove. Aryanova radionica trikova naučit će klince kako da impresioniraju prijatelje letećim kukcima i pritom se ludo zabave. Popularni Bright Bugz mogu se pojavljivati i nestajati ili magično prolaziti kroz čvrste predmete, a kada ih spojite na aplikaciju vješto izvode još više trikova.

Broj mjesta na radionici je ograničen, stoga požurite i vašeg mališana prijavite što prije na sljedećem linku

Book Club za mlade – Moja mala čitaonica

Hoću knjigu Megastore, Bogovićeva 7, Zagreb

3.3. od 11 sati

Dobrodošli u prvi knjižni klub za mlade čitatelje! „Moja mala čitaonica“ mjesto je u kojem potičemo mlade na čitanje knjiga, razumijevanje i razvijanje njihovih komunikacijskih vještina, slušanje drugih te iznošenje vlastitih razmišljanja i stavova. Voditeljica knjižnog kluba, Valentina Namesnik, stručna je suradnica i školska knjižničarka u OŠ Prečko. Ona će osnovnoškolce potaknuti na dijalog o knjizi „Priče za laku noć za male buntovnice“, koju će polaznici trebati pročitati prije početka kluba.

Klub je namijenjen osnovnoškolcima od 10 godina naviše, a potrebno ih je prijaviti na sljedećem linku

Godišnja članarina iznosi 50 kuna za što se dobije Hoću knjigu darovni bon u vrijednosti od 50 kuna te 20% popusta na sljedeću dogovorenu knjigu koju će se obrađivati. Idemo čitati i u školi napredovati!

Danski odgoj djece uz Iben Dissing Sandahl

Hoću knjigu Megastore, Bogovićeva 7, Zagreb

8.3. od 18 sati

Istraživanja svjetskog indeksa sreće Dance gotovo uvijek stavljaju na vrh. U čemu je njihova tajna? Slavna psihoterapeutkinja Iben Dissing Sandahl tvrdi da se odgovor nalazi u – specifičnom danskom odgoju. Upravo o tome Iben će govoriti na susretu u našem zagrebačkom Megastoreu, koji se održava 8. ožujka od 18 sati.

Njezina knjiga „Danski odgoj djece – što najsretniji ljudi na svijetu znaju o odgoju samopouzdane i sposobne djece“ čim je objavljena u svijetu izazvala je veliki interes javnosti. Iben je knjigu napisala zajedno s Amerikankom Jessicom Joelle Alexander, a u djelu govori o postulatima danskog odgoja: zaigranosti, iskrenosti, empatiji i razvoju društvenih vještina djece.

Susret s danskom psihoterapeutkinjom nijedan ozbiljan roditelj ne bi smio propustiti jer Iben će tada podijeliti tajne uspješnog „danskog odgoja bez ultimatuma“ utemeljenog na zdravom i osjećajnom dijalogu s mališanima.

Razgovor s Iben Dissing Sandahl vodit će se na engleskom jeziku.

Tekst i foto: press

Najnovije

Najpopularnije