Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mia Negovetić: Najvažnija mi je moja obitelj

Ususret prvoj izvedbi Magic musicala u Zagrebu željeli smo pobliže upoznati glavnu zvijezdu ovog mjuzikla čiji ste predivan glas već puno puta imali prilike čuti. Oduševila nas je Mijina skromnost i jednostavnost, ali i činjenica ...

Mia Negovetić ima 15 godina, pohađa Prvu riječku hrvatsku gimnaziju, bavi se pjevanjem i glazbom općenito. Za naš je portal posebno naglasila kako je jako zahvalna na tome što ima roditelje koji su uz nju što god da se dogodi. Oni su joj uz njezinu sestru najveća potpora, ali naravno i ostatak šire obitelji. Budući da Mia uskoro nastupa u glavnoj ulozi u mjuziklu Magical musical u dvorani Lisinski iskoristili smo priliku da doznamo koliko joj znači pjevanje, što radi u slobodno vrijeme i postoji li išta da joj ne polazi za rukom...

Jesi li prvo propjevala ili progovorila?

Uh, nisam sigurna, ali što god da je bilo prvo, drugo nije bilo toliko kasnije :)

Koju glazbu najviše voliš izvoditi, čije pjesme pjevati?

Najviše volim izvoditi strane pjesme, iako ima i hrvatskih pjesama koje volim, baš kao i talijanskih. Ne gledam previše na izvođača pojedine pjesme, više gledam tekst, melodiju i značenje koje meni ta pjesma predstavlja.

Kako se osjećaš kad pjevaš pred velikom publikom, a kako kad pjevaš za sebe? Što ti je draže?

Općenito kada pjevam osjećam s kao da nisam ovdje. Razlika u kućnom izvođenju i pred publikom je ta da kod kuće svu energiju prenesem na sebe, a kada sam na pozornici mogu ju podijeliti s publikom. Draže mi je kada svoje osjećaje mogu podijeliti s nekim, u ovom slučaju s publikom, nego kada ju zadržim samo za sebe.

16.  9. 2016. održala si samostalan koncert u Lisinskom i time postala najmlađa pjevačica kojoj je to pošlo za rukom. Je li to bio tvoj prvi samostalan koncert i koliko si ih imala od tada?

Imala sam još jedan koncert prije Lisinskog u Opatiji u dvorani Marino Cvetković koji je organizirao Festival Opatija i to je moj prvi koncert u životu. To je bio jedan veliki koncert u kojemu su još nastupali Marko Tolja, Damir Kedžo i Nina Kraljić. Nakon Lisinskog više sam nastupala u sklopu nekih manifestacija nego na samostalnom koncertu, a kao samostalni koncert, s bendom, izdvojila bih nastup u Zadru na Adventu i u Puli u Istarskom narodnom kazalištu, uz klavirsku pratnju Brune Krajcara.

Dosad si imala uistinu puno nastupa, a imaš već i ponešto glumačkog iskustva? Možeš li nam nešto o tome više reći?

Imala sam mnogo nastupa da, ali bilo je i glume. Stekla sam ogromno iskustvo s ulogom u filmu “General” o Anti Gotovini gdje sam imala ulogu njegove mlađe sestre. To je za mene bilo nešto novo i potpuno nepoznato, jer sam tada prvi put glumila u filmu. Također igram i ulogu malog diva u mjuziklu “Magic Musical". Jako sam sretna zbog toga i jedva čekam Lisinski, 17. 3. 2018.

Kad bi mogla birati u kojem filmu bi voljela glumiti ili koju ulogu glumiti, imaš li ideju koji film ili koji lik bi to bio?

Uh, to je teško pitanje. Ima mnogo filmova koje jako volim pa mi je teško odlučiti se. Možda Mamma Mia.

Znači voliš mjuzikle, koji su ti među omiljenima?

Volim mjuzikle, a najdraži su mi definitivno “Mamma mia” i “High school musical”.

Kako je došlo do tvoje uloge u Magic Musicalu? Reci nam nešto o samoj radnji...

Do te uloge je došlo u suradnji s gospodinom Oljom Dešićem, odnosno studijom Maraton s kojim sam surađivala na dosta projekata, a i na svom glazbenom usavršavanju radim u studiju Maraton.

Riječ je o dvojezičnom mjuziklu za djecu i odrasle, u produkciji spomenutog studija Maraton i škole Linguae iz Rijeke, predivnih originalnih songova Olje Dešića u režiji Davida Petrovića. Premijera i repriza u Opatiji su prošle odlično i bio je užitak plesati, pjevati i glumiti pred prepunom dvoranom.

Radnja je o čarobnjaku koji magijom smanji svoju sestricu i pri tome izgubi čarobni štapić pa ju ne može vratiti natrag. Nakon jedne godine se pojavljujem ja kao Small Giant koji pomaže čarobnjaku kroz pjesme, ples i emocije. Sestrica živi u koferu s dva mrava, Mravkom i Travkom.

Upisala si jezičnu gimnaziju u Rijeci, stižeš li uopće dolaziti na nastavu? Kako uopće izgleda tvoj prosječni dnevni raspored dok imaš pripreme za mjuzikl? 

Iako se možda tako čini kao da često izostajem, ja sam zapravo redovno na nastavi. Izostanem tu i tamo kada zaista moram, ali inače nastojim biti u školi što više. Kada su probe, idem normalno u školu jer sam na njima ili prije ili poslije škole.

Pristižu li ti i dalje ponude za nastupima iz inozemstva? Odgovaraš li osobno na njih?

Obično roditelji dogovaraju sve nastupe, ali svakako uvijek sa mnom popričaju o tome.

Tko je tvoja desna ruka koja ti pomaže oko većine stvari?

Uz tatu, mamu i seku, uz mene je uvijek i moja najbolja prijateljica Eva Baldo. Što god da se dogodi, ona mi pomogne. Poznajemo se već jako dugo tako da je to snažno prijateljstvo, a i rođene smo isti dan :)

S obzirom na mnogobrojne talente, ima li nešto da ti baš ne ide tako lako?

Pa i ne baš :)

Imaš li neku svoju omiljenu izreku koja te vodi kroz život?

Izreka koju spominjem od početka je: “Budi svoj.” Smatram da je zaista važno da ste uvijek svoji i da vas društvo, slava ili štogod ne promijeni, jer tada sigurno jako umanjujete sve što ste postigli.

Što voliš čitati?

Čitam tu i tamo, ali nisam inače baš zainteresirana za čitanje. Ako čitam, to su uglavnom neki krimići ili neka avantura.

Koliko vremena provodiš koristeći internet, društvene mreže i sl.

Koristim internet i društvene mreže često preko dana. Naravno, nastojim da mi to ne oduzima previše slobodnog vremena koje mogu provesti vani s društvom ili sa sestrom.

Imaš li osjećaj da ti išta nedostaje u životu?

Ne, moj mi se život čini potpun, a bio bi makar imala samo obitelj kraj sebe. To mi je najbitnije.

Čemu te dosadašnje glazbeno iskustvo naučilo?

Naučilo me najviše strpljivosti jer bez toga ne može. Naučilo me također da uvijek treba ostati svoj i skroman.

Kako donosiš odluke u svom životu vezane uz različite projekte?

Donosim ih zajedno s roditeljima, a podrška obitelji mi je najvažnija.

Kako izgleda tvoje slobodno vrijeme?

Slobodno vrijeme provodim sa sestrom ili s prijateljima. S prijateljima najčešće odlazim u grad, a sa sestrom odem u kino ili jednostavno ostanemo doma i zabavljamo se.

Što bi poručila svojim vršnjacima koji još traže svoje talente i ne znaju u kojem smjeru organizirati svoj život?

Budite strpljivi i ustrajni i vrijeme će donijeti svoje. Ništa se ne može na silu. Razvijajte svoj talent što više i ne odustajte od svojih snova! Što god bilo, ne dajte da vas jako promijeni.

Magic Musical u Lisinskom 17. ožujka 2018. u 19.30 h

Pjevajući pamtljive refrene u originalnim pjesmama Olje Dešića, djeca mogu naučiti mnoge riječi i fraze za najrazličitije situacije, a predivna scenografija i kostimi Nise Hrvatin Petrović potpuno će ih uvući u mjuzikl. Oblikovatelj rasvjete je Sven Jelović, video produkciju potpisuje Branimir Rogoznjan. U ovom zabavnom glazbenom šou, u kojem se govori i pjeva na hrvatskom i engleskom jeziku, traže se skriveni objekti i tragovi čarobnoga štapića koji je negdje izgubio Čarobnjak (David Petrović). Čarobnjak je na Sestricu (Anamaria Brižan) jednom prilikom, sasvim slučajno, bacio magiju i smanjio je do veličine mrava. U tom umanjeno-uvećanom svijetu pratimo i njezine misli, probleme i pjesme. Prijatelji su joj mravi: Travko (Nataša Tepša) i Mravko (najmlađa glumica, osmogodišnja Lorena Vulić). Čarobnjak i Mali div ne vide mrave i Sestricu pa nastaju mnoge komične situacije.

U mjuziklu nastupaju i djeca članovi plesne grupe FLAME u plesnim koreografijama Martine Hrlić Rogić a uz asistenciju pomoćne animatorice Nine Perić Dešić.

Glazbu uživo izvodit će novoosnovani Orkestar mladih glazbenika (OMG) pod ravnanjem Olje Dešića uz pomoć mladog dirigenta Mare Rice.

Cijene karata: 90, 120 i 150 kn

Intervju: Ivančica Tarade

Foto: privatni album Mije Negovetić

Najnovije

Najpopularnije