U četvrtak, 15. veljače 2018. u 19 sati u MUZEJU TUROPOLJA u VELIKOJ GORICI (Trg kralja Tomislava 1) održava se predstavljanje knjige Jasne Sršen "Od priče do igre" u kojoj će sudjelovati:

Ruža Babić, prof. ped., Željka Horvat Vukelja, književnica i Jasna Sršen, autorica. U glazbenom dijelu na gitari svira Ivana Maršan.

Kada čovjek odraste, zaboravi se radovati svim srcem,

plakati iz dna duše, onako, kako to samo djeca znaju.

Živimo zato njihov život svim srcem.

Uzmimo to blago od njih. Ništa ne naplaćuju! – J. S.

Jasna Sršen odgojiteljica je u mirovini. Rođena je u Slavoniji u Drenovcima kod Županje 1948. godine. Nakon gimnazije završila je odgojiteljsku školu u Zagrebu. Radila je u Zagrebu u dječjim vrtićima do mirovine. Živi u  Velikoj Gorici od 1979. god. U svom radu nastojala je uroniti u dječji svijet, približiti mu se i prilagoditi svoj rad potrebama djece. U radu odgojitelja s djecom potrebno je dosta prilagodljivosti u svakom smislu. Zato je pripremala sadržaje za rad s djecom koji su izrastali iz potreba i afiniteta djece s kojom je radila. Njezino troje djece i sedmero unučadi bili su joj također inspiracija. Oni koji su ove njezine zapise čuli, tjerali su je da ih podijeli i s drugima. Tek sada, kada je u mirovini ima za taj opsežan posao vremena.

Dobila je  priznanje za svoj rad za unapređivanje dječjeg odgoja i obrazovanja od ustanove u kojoj je radila, D.V. ''Grigora Viteza'' i priznanje Grada Zagreba za rad na likovnim ostvarenjima u radu s djecom.

Izašla je njezina prva knjiga ''Od priče do igre''. O njoj je bilo govora u radio emisiji Zg1. ''Umijeće odrastanja'', u emisiji televizije HRT 1. ''Treća dob'', a priče se objavljuju u radio emisiji za djecu ''Svaštice'' HKR-a i na portalu Roditelji.hr.

Za kratku priču na standardnom hrvatskom jeziku, na 8. Matičinu književnom natječaju2016. „Turopoljska poculica“ Ogranka Matice hrvatske u Velikoj Gorici, dobila je prvu nagradu.

Tekst: I.T. Foto: Jakov Babić