Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

7 SIMPTOMA TRUDNOĆE KOJI ĆE VAM SE SVIDJETI: Pozitivno utječe na izgled kože i kose, ali hormoni čine još neka čuda

Autor Sanja Matasić

Trudnoća ima i svoje lijepe strane

 trudnica s osmijehom Izvor: Shutterstock

Jutarnje mučnine, bolovi u leđima i otečeni gležnjevi privlače svu vašu pozornost. No pogledajte svoju trudnoću s vedrije strane jer možete uživati u onim 'pozitivnim' simptomima.

Gusta, sjajna kosa

Hormoni, koji su odgovorni za one gadne simptome, mogu učiniti vašu kosu gušćom i sjajnijom, a neke su trudnice sigurne da je njihova kosa tih 9 mjeseci rasla i brže nego inače.

Čvrsti nokti

Viši krvni tlak i drukčija razina hormona mogu ubrzati rast noktiju, a o takvoj ste čvrstoći oduvijek sanjali. Prenatalni vitamini također mogu pomoći u poticanju bržeg rasta.

Veće grudi

Čak i prije nego što ste napravili test na trudnoću, vaše su se grudi vjerojatno počele mijenjati (i boljeti!) kako bi se pripremile za hranjenje bebe. Kako se mliječni kanalići budu širili i punili mlijekom, vaše će grudi postati možda i za dva broja grudnjaka veće. Istaknite svoj dekolte!

 žena pred ogledalom Izvor: Shutterstock

Sjajna koža

Nekim budućim mamama povećani volumen krvotoka (za gotovo 50 posto) dodaje rumenu boju u obraze. Osim toga, žlijezde lojnice, koje imaju zadatak vlažiti kožu, počinju raditi prekovremeno, dajući vam onaj trudnički sjaj.

Nema menstruacije!

Naravno, nekoliko mjeseci bez uložaka i tampona.

Bolji seks

Trudnoća čini neke buduće mame osjetljivijima kad su seksualni podražaji u pitanju. Čak i lakše doživljavaju orgazam nego izvan trudnoće.

Udarci bebe

Svaki put kad se vaša beba pomakne, vaše tijelo reagira ubrzavanjem otkucaja srca, a to pomaže da se vi i beba povežete. I ne samo to, taj divni osjećaj u trbuhu.

Možda će vas zanimati

Najnovije