Jeste li zabrinuti da bi hormonalne promjene u vašem tijelu mogle utjecati na vašu izgled? Pa, ove promjene su prirodne. Svaka žena ima drugačiji hormonski ciklus, pa tako i trudnoću.
Što zbog radosti, a što zbog uzbuđenja kroz koje prolazi, trudnoća svakoj ženi donosi prirodni sjaj. Ali ako sumnjate da možda niste jedna od njih, evo nakoliko savjeta za zdravu i lijepu fazu tog dijela života.

Kako izgledati lijepo u trudnoći, pitanje je koje si postavlja svaka mama. Kao što znamo da zdrav duh i tijelo poboljšavaju ljepotu, da bismo vam olakšali brigu, sastavili smo 10 učinkovitih načina koji će vam pomoći da uživate u svojoj ljepoti tijekom te posebne faze života.

1. Pijte vodu - neka vam to bude mantra 

Tijekom trudnoće konzumirajte puno vode. Vodda pomaže u ispiranju svih toksina iz vašega tijela. Nadalje, pomaže u održavanju optimalne količine amnionske tekućine. Ako još niste uveli ovu važnu naviku, brzo to učinite jer je važna za vas i zdravlje vaše bebe. Pijte najmanje 2 litre vode dnevno.

2. Prava hrana 

Tijekom trudnoće posebnu pozornost obratite na to što jedete i koliko je ta hrana zdrava. Preporučljivo je konzultirati liječnika u vezi prehrane, uključujući popis namirnica na koje se trebate koncentrirati. Hranite se zdravo, jer je važno za rast Vaše bebe.

3. Spavajte

Umor je jedan od simptoma koje doživljavaju buduće majke, osobito tijekom prvog tromjesečja. Dobar odmor je vrlo važan jer se tada vaše tijelo i um pomlađuju. Pobrinite se da se naspavate dovoljno i da se vaše tijelo osjeća odmorno. Udobno se smjestite, ako vam je teško namjestiti se, možete koristiti jastučić za trudnice.

trudnica vježba
Shutterstock 

4. Održavajte optimalnu težinu

Tijekom trudnoće morate paziti na težinu. Neke bi mame trudnoću mogle shvatiti kao priliku da pojedu sve i svašta, bez brige o težini. Iako je prirodno dobivati na težini tijekom trudnoće, nije zdravo debljati se na pogrešan način. Težina dobivena jedenjem nezdrave hrane, definitivno ne pomaže. Uvijek se držite pravilne prehrane i za više savjeta posavjetujte se sa svojim liječnikom.

5. Vježbajte

Da, važno je! Postoje određene vježbe koje se preporučuju trudnicama. Možete se pridružiti tečajevima joge za trudnice, osmišljene posebno za prenatalni period i dobiti priliku upoznati druge buduće majke te učiti iz njihovih iskustava. Također, možete se posavjetovati sa svojim liječnikom i dobiti upute o tjelesnim aktivnostima u kojima možete uživati.

6. Izbjegnite strije 

Većina novopečenih mama se žali na strije nakon trudnoće. Možda biste se htjeli pobrinuti za ovaj problem tijekom trudnoće. Upotrijebljavajte kremu protiv strija. Obratite se ljekarniku za savjet koja je krema najdjelotvornija. Koristite je svakodnevno i nježno masirajte trbuh.

7. Istaknite svoje obline 

Ispupčeni trbuščić je sladak, šepurite se! Prilikom izlaska pazite da se odjenete na način koji naglašava vaše obline. Žensko tijelo je lijepo tijekom trudnoće. Trudnički trbuh daje ženi dodatne obline. Iskoristite ovu priliku da nosite haljine koje lijepo naglašavaju vaše tijelo.

8. Njega kože 

Uz svu paniku tijekom trudnoće, ne zaboravite na svoju kožu. Njega tijekom trudnoće uključuje brigu o koži, a koristite prirodnu kozmetiku. Zbog promjena u hormonima, može doći do određenih manjih oštećenja kože. Možete koristiti proizvode za njegu prema tipu kože, ali pazite da sastojci ne sadrže štetne kemikalije.

9. Šminkajte se

Žena nikad ne može pogriješiti sa šminkom! Imate podočnjake, koristite korektor. Zbog hormonalnih promjena imate mrlje na licu, puder je spas. Šminka pokriva sve. Opet, birajte proizvode koje ne sadrže jake kemikalije.

10. Opustite se!

Posljednja, ali najvažnija točka koju treba zapamtiti je opuštanje! U svoj raspored uključite pauze. Lezite kad god vam se ukaže prilika. Opustite tijelo. Trudnoća može biti vrlo stresna i ne dopustite da vas stres savlada. Što ste opušteniji, izgledate ljepše!

Najbolje smo sačuvali za kraj. Predlažemo vam osmijeh. Trudnoća nije bolest, zato budite nasmiješene, jer ćete zasigurno izgledati ljepše!