Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZABORAVITE TORTE OD PELENA I POKLON PAKETE: Ovo su darovi koji novopečenim mamama zaista trebaju

Autor Sunčica Got

Kad postane mama, žena treba maksimalnu podršku svoje okoline.

 mama i novorođenče Izvor: Shutterstock

Jeste li primijetili kako novopečene mame za poklon gotovo uvijek dobivaju nešto za bebu? Pakete pelena, proizvode za njegu ili opremu za bebe. Taj jednostavan primjer oslikava koliko je društvo fokusirano na dobrobit bebe dok je majka uvijek na drugom mjestu. Budite dio promjene i svojoj prijateljici koja je tek postala majka poklonite jedan od navedenih darova koji će joj najviše značiti.

Porođajna ili postpartum doula

Doula je educirana osoba nemedicinske struke koja ženu priprema za porod ili je prati u postpartumu. Sve je više educiranih doula koje nude različite usluge i pakete usluga, a u dogovoru s trudnicom odnosno majkom, odaberite paket koji će joj najviše odgovarati i olakšajte joj ovaj zahtjevan period.

Masaža

Opuštajuća masaža za vrijeme trudnoće ima niz blagodati za trudnicu, a može pomoći i u postpartumu, kad se žena osjeti spremnom. Poklonite novopečenoj mami sat vremena ugode i odmora, sigurno će vam biti zahvalna.

Laktacijski konzultant

Mnogim je ženama uspostavljanje dojenja palo teže nego porod. Slažu se mnoge i da je priprema za dojenje više od pola posla pa razgovarajte s budućom majkom o tome planira li dojiti i ako planira, poklonite joj konzultacije sa stručnjakom za dojenje kako bi spremna dočekala bebu.

 dojenje bebe Izvor: Shutterstock

Priprema ili dostava hrane

Čak i ako će partner uzeti dopust kako bi bio kući s bebom i mamom, oboje će biti fokusirani na bebu i dobro će im doći pomoć u kuhinji. Pitajte prijateljicu što voli jesti i hranu koja može u led, poput juhe, gulaša, variva, sarmi i sl. napravite u nekoliko porcija i dajte joj da zaledi. Ako niste skloni kuhanju, dogovorite tjednu dostavu hrane za prijateljicu, a isto možete predložiti i drugim prijateljima kako bi novopečenim roditeljima olakšali određeni period nakon što beba dođe.

Čišćenje kuće

Kad beba stigne, zadnje o čemu mama razmišlja je nered u kući. No boravak u neredu nije ugodan i majka se zbog njega može osjećati loše. Umjesto klasičnog poklona, novopečenoj mami ponudite da ćete joj jednom tjedno doći očistiti kuću, dok se ne oporavi. Ova će joj gesta značiti mnogo.

Možda će vas zanimati

Najnovije