Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŠTO NAM JE DONIJELA TRUDNOĆA? Mame 'prijavile' neobične promjene na tijelu nakon poroda

Autor Sanja Matasić

Za neke ste možda već čuli, a neke će vas sigurno iznenaditi.

 mama s bebom Izvor: Shutterstock

Sigurno znate da će tijekom i nakon trudnoće vaše tijelo doživjeti neke promjene. Pretpostavljate da ćete dobiti na težini, da će vam trebati veći broj grudnjaka, možda koja strija će se pojaviti, a čuli ste sigurno da će vam kosa postati gušća pa potom rjeđa pa se opet vratiti u svoje prvobitno stanje.

No postoje i neke promjene koje možda ne očekujete i niste za njih pripremljeni, a neke su ih mame iskusile i opisale za Glamour.

Neke mame bolje podnose bol

'Uvijek sam imala visoku toleranciju na bol, ali sada je znatno veća. Mogu normalno funkcionirati s bolovima i boljkama koje bi me prije trudnoće prikovale za krevet', otkriva mama Amy Landry iz Portlanda.

Hemoroidi se možda neće povući

'Moram podijeliti jednu neugodnu i očito trajnu promjenu tijela. Hemoroidi su češća pojava nakon trudnoće nego što mislite, a to je potvrdila i moja ginekologica. Moji se nisu povukli ni godinu dana nakon poroda', priznala je mama Melissa H. s Floride.

Gubitak dlaka događa se tamo gdje se najmanje nadate

'Imam piercing od 17. godine, a nakon trudnoće okolna koža mi se 'objesila' pa sam ga morala skinuti. Izgubila sam većinu dlaka na rukama nakon poroda', kaže mama Jessica Fishbein iz Connecticuta

Nakon gubitka kose, možete biti još čupaviji

'Nakon poroda izrasla mi je baby kosa na čelu, i to je bilo presmiješno. Koristila sam sve vrste krema i sprejeva kako bih se 'dotjerala', ali neuspješno', izjavila je Suki Altamirano iz Seattlea.

Možda se ipak nikada nećete oporaviti od gubitka kose

'Nakon što sam rodila četvero djece u pet i pol godina, osjećam se kao 'profesionalni mjenjač oblika'. Bilo je ugodnih i ne baš ugodnih tjelesnih iznenađenja. Ugodno: stražnjica mi je, nekako, manja. Ne baš ugodno: nakon četvrte trudnoće, kosa mi se počela prorjeđivati. Nije riječ o uobičajenom gubitku kose nakon poroda, već drastično opadanje. Tjeme mi se počelo nazirati', mama Maser Berman iz New Jerseyja.

Možete se 'popiškiti' kada kihnete ili – skočite

'Shvatila sam da je skakanje stvar prošlosti tek kada sam sudjelovala jednoj dječjoj proslavi rođendana na trampolinu. Ispostavilo se ne trebaju samo djeca učiti na kahlicu, nego i ja', požalila se mama Pato Morales iz Los Angelesa na oslabljene mišiće dna zdjelice.

 mama nakon poroda Izvor: Shutterstock

Promjena oblika tijela nema veze s većom kilažom

'Nakon što sam rodila djecu, imala sam potpuno istu težinu, ali odjednom više nisam mogla zakopčati nijednu haljinu. Jednostavno, gornji dio tijela - točnije grudi i leđa – proširio se i nikada se više nije vratio u prijašnje stanje. Nisam više nikad mogla podnijeti miris parfema', rekla je Lesley Porcelli iz New Yorka.

Nagle izmjene estrogena i progesterona mogu utjecati na sluh

'Nakon druge trudnoće, postala sam osjetljivija na zvukove, nisam mogla tolerirati buku. Sada podnosim samo laganu glazbu', ispričala je Usha Punjabi iz Mainea.

Dojenje možda neće utjecati na veličinu vaših grudi

'Grudi mi se uopće nisu povećale niti tijekom trudnoće niti tijekom dojenja.Nisam mogla pronaći grudnjak s najmanjim košaricama za dojilje', tvrdi mama Stacey Curry iz New York Cityja.

Dojenje može zauvijek promijeniti vaše grudi

'Nakon dojenja troje djece, moje su se bradavice izvukle tako vidljivo da više ne mogu nositi grudnjak bez jastučića', ispričala je mama Leah Ward iz Sjeverne Karoline.

Mogli biste razviti novu alergiju

'Više ne mogu nositi naušnice! Otkako sam zatrudnjela, postala sam alergična na sve vrste metala u ušima', prijavila je svoj neobičan simptom mama Laura Marston iz Mainea.

Veličina cipela nije jedino što se može trajno promijeniti

'Čudno, ali istinito: nos mi je promijenio oblik, trajno i vidljivo. Nećete vjerovati, proširile su mi se nosnice', rekla je Eileen Carroll iz New Jerseyja.

Možda će vas zanimati

Najnovije