Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SREDNJŠKOLKA NIJE ZNALA DA JE TRUDNA I RODILA PRIJE ODLASKA U ŠKOLU: Nije riječ o neznanju, nego o 'skrivenoj' trudnoći

Autor Sanja Matasić

Postoji medicinsko stanje - kriptična ili skrivena trudnoća, tijekom koje žena nema simptome trudnoća, test je negativanm, a menstruacije su redovite.

 nije znala da je trudna_mama.jpg Izvor: TikTok Screenshot

Zamislite da saznate da ste trudni tek kad vam počnu trudovi. S jedne strane, trebate biti sretni jer ste preskočili sve trudničke tegobe, ali ste također u situaciji koju uopće niste planirali niti očekivali.

Baš je takav scenarij prošla jedna mlada mama, no imala je sreću što joj je obitelj pružila maksimalnu podršku. Alexis je podijelila video na svome TikTok profilu u kojem opisuje kako nije imala pojma da je trudna sve dok njezina mama nije otkrila da je zapravo porod u tijeku.  

Na videu vidimo Alexis kako pjeva, a tekst u pozadini objašnjava što se zapravo dogodilo i kako to da djevojka 9 mjeseci nije znala da je trudna.

'Moja je mama spomenula da je imala žgaravicu dok je bila trudna sa mnom, a kako sam ja primijetila da imam isto žgaravicu, napravila sam test na trudnoću tijekom ljetnih praznika', napisala je na videu Alexis.

No kako je test bio negativan, a ona i dalje imala redovite menstruacije, isključila je trudnoću pa je, kao i svi ostali srednjoškolci, započela novu školsku godinu. No prvi dan škole, navečer, prije spavanja, osjetila je bolove u donjem dijelu leđa te je uzela tablete protiv bolova i otišla na spavanje.

'Imala sam takve bolove da nisam spavala cijelu noć, a mamu i tatu sam probudila u 6 ujutro. Oni mi nisu vjerovali da me nešto boli nego su mislili da želim izbjeći školu taj dan', priča Alexis.

Mlada mama se, bez obzira na bolove, odjenula za školu, a odjednom je osjetila neizdrživ nagon za tiskanjem, kao da mora na veliku nuždu. Otišla je tako do toaleta i tek tada shvatila da će roditi bebu. Počela je dozivati roditelje, a kad ju je mama pregledala, bilo je jasno da će za koju minutu postati baka. I tako je Alexis rodila svoju bebu.

Tada je njezin tata došao s njezinom tetom, pozvali su Hitnu, a bolničari su ušli u prostoriju baš u trenutku kad je Alexis rađala dječaka. Alexis je sina nazvala Harry, a njezina obitelj joj je u svemu bila podrška. Alexisin dečko i otac malenoga Harryja nedugo potom se doselio k njima pa sada svi žive zajedno.

Što je kriptična ili skrivena trudnoća?

Kriptična trudnoća je ona u kojoj majka nije svjesna da je trudna sve do druge polovice trudnoće ili čak do poroda. Simptomi trudnoće mogu biti toliko blagi da se zanemaruju, ili čak i ne postoje, a nema niti izostanka menstruacije, dakle nema naznaka da je beba na putu.

Možda će vas zanimati

Najnovije