Jedna od cjenjenijih kalifornijskih doula, Katie Vigos, ujedno i osnivačica Empowered Birth Project, na svome Instagram profilu objavljuje vrlo živopisne fotografije poroda kako bi ohrabrila žene na majčinstvo te ujedno podignula svijest o dojenju.

Jedna od uloga njezinog projekta je i da kroz žive fotografije i provjerene informacije upozna s onim što se događa tijekom poroda i babinja te im pruži potrbnu podršku. Pronašli smo jednu fotografiju carskog reza, koja je obišla svijet, a prikazuje bebu Rayu i njezino čudesno rođenje.

U opisu fotografije poznata je doula napisala: ‘Zdravo svijete! Ovu nevjerojatnu fotografiju carskog reza podijelila je sa mnom @ca_seasteele a pritom je rekla: ‘Bilo bi nam drago da ovu fotografiju naše prekrasne kćeri Raye podijelite na svome profilu. Snimio ju je moj zaručnik.’

Mama je potom objasnila da na liječnikove riječi kako sad može fotografirati bebu, ona se nasmijala jer se nije mogla pomaknuti, a kamoli uzeti mobitel. Na sreću, bio je prisutan i partner koji je ovjekovječio ovaj divan izlazak u svijet. Mami je ovo bio drugi carski rez, a objavom ove fotografije na Instagram Empowered Birth Projecta željela je budućim rodiljama približiti kako izgleda porod carskim rezom.