Porod carskim rezom je nekad obaveza, a nekad želja. Mnogo je žena koje ne smiju rađati prirodnim putem moraju na carski rez, ali postoje i zdravstveni uvjeti u kojima je rađanje na taj način poroda jednostavno potreban.

Najbolje vrijeme za carski rez je 39. tjedan, no sve ovisi o procjeni vašeg liječnika koji vodi vašu trudnoću. On će najbolje procijeniti kada je vrijeme za planiranje carskog reza.

U svakom slučaju, dobro je znati kako izgleda. Na TikTok profilu pojavio se video koji simulira porod carskim rezom koji se bavi trudnoćama i porodima. Pogledajte kako izgleda rez, kako dolazi beba, ali i kako se šiva rana nakon rođenja:

POGLEDAJTE VIDEO:

@femometerlife Which way you prefer while you give birth to your child?#foryoupage#pregnancy#women#education#foryou#birth#thanksgiving#childbirth♬ original sound - femometerlife

Oporavak nakon carskog reza je malo duži. Beba i mama ostaju u bolnici 2-3 dana duže od majki koje su dijete rodile prirodnim putem. Nadalje, osjetit ćete bol čim se anestezija smiri i dobit ćete lijekove protiv bolova, ali nakon 3-4 dana bol će polako popuštati ili čak potpuno prestati. Nakon 6-8 tjedana očekuje se potpuni oporavak tijela.