Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MAMA ISPRIČALA ISKUSTVO PORODA S EPIDURALNOM: 'Rodila sam tako brzo i bezbolno da ni medicinska sestra nije primijetila'

Elimarie je bila otvorena 4 cm, kada je odlučila zatražiti epiduralnu.

 porod Izvor: Shutterstock

Elimarie, 21-godišnjoj Amerikanki, inducirali su porod i ona je očekivala barem nekoliko sati trudova prije samoga izgona. No njezino drugo dijete odlučilo je požuriti. Kako je bila otovrena 4 cm, Elimarie je zatražila epiduralnu. Naime, u SAD-u je porod s epiduralnom uobičajen način na koji se majke porađaju.

@_elimariee Reply to @noemiliar ♬ original sound - Elimarie

Već nakon 15-ak minuta, mlada mama više nije osjećala nikakvu bol od trudova. Pokušala se okrenuti na bok i jednostavno je 'osjetila nešto' među nogama.

'Pokušala sam se opipati rukom, ali sam osjetila samo cjevčicu katetera. Barem mi se tako činilo' priča Elimarie na svome TikToku. No nekoliko minuta kasnije, medicinska je sestra objavila kako se više na ctg-u ne vide otkucaju bebina srca. Kako je Elimarie bila pokrivena plahtom, sestra zapravo nije mogla vidjeti da se porod već dogodio.

'Oh, vjerojatno je već vani', Elimarie se pokušala našaliti sa sestrom. I doista je tako bilo, bebina glava je već bila vani, a mama se morala samo malo nagnuti naprijed da bi 'iskliznuo' i ostatak tijela.

Dok je medicinska sestra odjurila pronaći liječnika i babicu, Elimarie je šokirano saopćila zaručniku da je rodila jer on uopće to nije primijetio.

'Pogledala sam svog zaručnika, imao je slušalice i gledao je film na svome iPadu', prisjetila se. Počela mu je objašnjavati 'Ovdje je! Rodila sam'.

Zaručnik je odmah krenuo snimati, a liječnički je tim došao provjeriti je li sve uredu s bebom. Na sreću, s maleni je dječak bio dobro, čak je i zaplakao čim su ga sestre uzele u ruke.

'Rekla bih da primalja i medicinske sestre nikad nisu nekoga lakše porodile u svojoj karijeri. Bilo je to stvarno nadnaravno iskustvo', rekla je Elimarie.

Možda će vas zanimati

Najnovije

Najpopularnije