Ako ste rodili, onda dobro znate koliko intenzivni mogu biti bolovi koje osjećate tijekom trudova i izgona bebe. Istraživanja koja se bave tolerancijom na bol, dokazala su da su porođajni bolovi među najjačima koje neka osoba može osjetiti. Priroda se pobrinula da žensko tijelo može izdržati ovaj intenzitet boli, a kada beba dođe na svijet, majka od sreće i radosti ubrzo zaboravi što je sve prošla na porodu.

Dobro, neke žene i ne zaborave tako brzo, pogotovo ako je došlo do komplikacija ili su ih tretirali loše u ovome najosjetljivijem razdoblju njihova života.

U prosjeku, muškarac može izdržati do 54 jedinica boli, a žena tijekom poroda osjeti do 57 jedinica, što se, kažu stručnjaci, može usporediti s boli kada u isto vrijeme slomite 20 kostiju u tijelu. S obzirom na te spoznaje, znanstvenici su zaključili da teško da bi koji muškarac izdržao bolove koje prođe žena tijekom poroda.

Kako bi provjerili svoju toleranciju na bol i vidjeli mogu li izdržati porođajne bolove, dvojica dobrovoljaca Dennis i Valerio odlučili su se podvrgnuti eksperimentu, i pristali su da sve bude snimljeno na jednoj nizozemskoj televiziji. Na njihove su trbuhe priključene elektrode, a električnim impulsima potaknuta im je bol koju žene proživljavaju kroz različite stadije poroda.

Nakon što je Valerio uzeo rajski plin, koji mu je malo olakšao bolove, a žene ga znaju uzimati kao analgetik tijekom poroda, odustao je od toga da rodi svoju bebu. Dennis se nakon dva sata intenzivnih bolova, bez ikakvih analgetika, ali u velikoj muci, uspio poroditi.