Postpartum, tako nježno i osjetljivo razdoblje. Vrijeme kada smo najranjivije, a svakodnevno u sebi otkrivamo snagu koju nismo mogle ni zamisliti prije nego što smo postale mame. Razdoblje postpartuma prepuno je trenutaka koji ostaju s nama zauvijek, od mirisnih glavica, mekanih prstića, topline sitih trbuščića, do sati provedenih upijajući sve te nježne, unikatne i čarobne crte
lica malih čuda koja smo donijele na svijet. No postpartum nije uvijek jednostavan i često se nađemo u zahtjevnim situacijama, nailazimo na prepreke i imamo dane kada se osjećamo pogubljeno, usamljeno i nedovoljno dobro', piše na svome Instagramu doula Una Pašić Gregović, koja je prema svome vlastitu iskustvu kreirala novu seriju afirmacijskih kartica za razdoblje postpartuma.

Nakon dvaju setova afirmacijskih kartica, za trudnoću i za porod, koji su pušteni u prodaju tijekom 2021., došlo je vrijeme da se priča zaokruži. Njihova kreatorica Una Pašić Gregović u 2022. godinu krenula je rođenjem svog drugog sina i u periodu babinja objavila je nove afirmacijske kartice za svjestan i opušten postpartum, odnosno razdoblje babinja, u kojem i sama trenutno uživa i u kojem joj njene kartice pomažu.

Ovakav tip kartica s afirmacijama namijenjen trudnicama i majkama prvi je proizvod ovog tipa na našem tržištu, a treći set afirmacijskih kartica upotpunjuje i zaokružuje cijelu priču s kojom je Una krenula sredinom prošle godine. Kao majka i velika zaljubljenica u moć pozitivnih afirmacija, kroz svoj rad kao porođajna i postpartum doula te porođajna edukatorica, savjetnica za dojenje i nutricionistička savjetnica, Una smatra kako je razdoblje postpartuma ono u kojem ovakve afirmacije imaju najbitniju ulogu i mogu služiti kao iznimno snažan alat u danima koji su za žene jednako predivni koliko su zahtjevni.

'Ove kartice su mi možda i najdraže do sada. Možda je to zato što u svom poslu nekako najbliže srcu držim period postpartuma, možda je to zato što su kartice taman bile gotove u vrijeme kada sam ja prolazila kroz vlastiti postpartum. U ovom su mi periodu značile iznimno puno, možda zato što u njima vidim mogućnost da se zaista sve mame, neovisno o tome kada su rodile, pronađu. Osobno ih koristim tako da svaki dan prelistam špil i izvučem točno onu karticu za koju osjetim da mi je taj dan potrebna. Jedva čekam da i žene diljem regije iskuse koliko jedna naizgled mala stvar može uljepšati i olakšati dan', otkriva Una.

Iako razdoblje postpartuma najčešće definiramo kao prvih šest tjedana nakon poroda, ono zapravo traje puno dulje, a neki bi rekli i zauvijek. Zato ove snažne i pomno birane afirmacije uparene s predivnim ilustracijama Ane Tevšić Nauković doista mogu biti nešto što majkama daje dozu svjesnosti, prisutnosti i pozitivne energije puno dulje od prvih par mjeseci nakon poroda.

'Ova suradnja, kao i sve prijašnje s Unom, puna je ljubavi i predanosti majčinstvu te sam zaista presretna što sam dio njezine priče. Set kartica za postpartum mi je osobno najdraži jer iz vlastitog iskustva znam da najviše najveću podršku trebaš u periodu nakon poroda. Odjednom se nađeš u toj novoj ulozi, koja je najljepša i najzahtjevnija ikad, a preispituješ svaku svoju odluku. Mislim da je posebno važno baš ponuditi pomoć baš u tom periodu te se nadam da će ih majke pronaći, između ostalog, i u Uninim predivnim afirmacijskim karticama', s nama je podijelila ilustratorica Ana Tevšič Nauković

Ovaj set afirmacijskih kartica rađen je s ljubavlju nakon Uninog osobnog iskustva prvog postpartuma te kroz nekoliko godina predanog rada s predivnim novim mamama (i njihovim bebama). Svaka od ovih 28 kartica pomno je osmišljena, što kroz same snažne riječi afirmacije, a što kroz jedinstvene, tople i čarobne ilustracije koje ih obogaćuju. Sve su kartice dvostrane i dvojezične te se mogu koristiti na nekoliko načina, ovisno o tome što mami najviše odgovara. Može se prolaziti kroz sve kartice svaki dan, ili uzeti po jednu karticu kada mama osjeti da joj treba poticaj. Mogu se nositi posvuda i/ili njima ukrasiti motivacijski kutak kod kuće.

'Kako god odlučila upotrijebiti ove kartice, nadam se da će ti donijeti toplinu i podršku, izmamiti osmijeh te podići pozitivnu energiju. Bilo da si trenutno u sedmom nebu od sreće ili prolaziš kroz jedan od 'onih dana', na ovim karticama pronaći ćeš toplu riječ, podršku i snagu da uroniš u ovo razdoblje svjesno, prisutno i samopouzdano', podijelila je s nama kreatorica kao poruku majkama koje će ove kartice koristiti.

Kartice se mogu naručiti (zajedno s drugim korisnim proizvodima) preko Uninog webshopa ili preko HoćuKnjigu webshopa, kao i u HoćuKnjigu knjižarama diljem Hrvatske, počevši od nedjelje 27. 03. 2022 pa do isteka zaliha!