Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Za mame koje žele znati više: Što vas očekuje kod šivanja međice i kako to izgleda?

Puno je lakše pristupiti porodu ako znate što se sve može događati i kojim ćete postupcima biti izloženi. Baš zato na internetu možete pronaći puno edukativnog sadržaja koji pomaže budućim mamama da se pripreme i sa što manje stresa ...

šivanje međice

Ako ne inzistirate na tome da ne želite zarezivanje međice, u većini će vam rodilišta neposredno prije izgona zarezati međicu kako bi spriječili pucanje do kojega dolazi ako tkivo međice nije dovoljno elastično. Bilo da je rađena epiziotomija ili ste popucali, nakon poroda dolazi na red šivanje međice. Ovaj se postupak odvija pod lokalnom anestezijom i nije bolan, ali ne možemo reći niti da je jako ugodan.

Lennox-Hottle, primalja po struci, na svome TikToku, objavljuje redovito videoklipiće edukativnog karaktera, u kojima uz pomoć lutke, objašnjava što se događa na porodu.

Tako je objavila i video u kojem prikazuje kako izgleda šivanje međice nakon epiziotomije ili u slučaju pucanja međice tijekom poroda.

@midwifetokOuch #childbirth#midwife#midwifery#episiotomy#suturing#stitches#nursetok#nurse#fyp♬ EminemRemix. Bilston.Web - Francesco

Što je epiziotomija?

Epiziotomija je kirurški rez međice (tkiva između analnog otvora i rodnice), a koji se izvodi pred izgon kako bi se povećao vaginalni otvor i time olakšao izlaz djeteta iz maternice.

Najnovije

Najpopularnije