Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uskoro ćemo znati kome će pripasti Veuve Clicquot nagrada

U Zagrebu, u hotelu Esplanade, danas u 20 sati, održat će se regionalni izbor za prestižnu nagradu Veuve Clicquot

Za ovu laskavu titulu bori se šest dama iz regije, točnije Slovenije, Crne Gore, Srbije i Hrvatske. Tako će Srbiju predstavljati dvije posebne žene, Svetlana Popović i Nataša Milanović. Svetlana Popović, suvlasnik je i komercijani direktor firme PurPur Technology, tvrtke koja je dobitnik Pupinove nagrade za patent 2006. godine.

Nataša Milanović svojim radom, zalaganjem i nepresušnom energijom svakodnevna je inspiracija mnogima. Ona je osnivač tvrtke Biosil koja nosi visoku reputaciju u svjetskim okvirima, koju je stekla visoko kvalitetnim organskim proizvodima, kao rezultat naučno istraživačkog rada, patentiranim tehnologijama.

Predstavnica Slovenije je, suosnivačica i kreativna direktorica poznatog lanca slastičarnica Zvezda, smještenog u Ljubljani. Zvezda je slovensko slastičarstvo dovela na sasvim novu razinu, složit će se mnogi.

Kandidatkinja Crne Gore je Dejana Ponoš, koja se nalazi na čelu kompanije Arhimed, gdje sa svojim timom zadnjih osam godina elektronski arhivira medijske objave. Dejana je magistar poslovnog upravljanja i marketinga, ali i apsolvent poslovne psihologije, u želji da spoji svoje interese s praktičnim, uključujući HR, prodaju i upravljanje u biznisu.

Hrvatsku predstavljaju dvije posebne, inspirativne žene. Prva od njih je Anja Zambeli Čolak. Svoja znanje stekla je na najprestižnijim milanskim fakultetima dizajna, Istituto Europeo di Design i Domus Academy. Vlasnica je titule Master of Business Design, a njezini dizajnerski radovi izdani su u dvije knjige o dizajnu: “Packaging Structure” (ArtPower) i “Take me away please” (DesignerBooks).

Druga predstavnica Hrvatske je Mirjana Brlečić. Ona je magistra farmacije, inovatorica, direktorica i vlasnica tvrtke Priroda liječi te kreatorica kozmetičke linije Nikel koja je, osim mnogobrojnih poklonika prirodne kozmetike, osvojila i četrdeset zlatnih medalja na internacionalnim izložbama inovativnih proizvoda u Americi, Velikoj Britaniji, Aziji, Rusiji i EU.

Veuve Clicquot svojevrsni je Oscar koji se svake godine dodjeljuje uspješnim poslovnim ženama diljem svijeta. Nagrada je osnovana 1972. u čast Madame Clicquot, izuzetne poslovne žene, Francuskinje koju je krasila hrabrost i istaknuti poduzetnički duh. Godine 1798. Madame Clicquot udala se za uspješnog proizvođača šampanjca Françoisa Clicquota, a kad je u 27. godini života ostala udovica preuzela je poslovanje te postala prva žena na čelu kompanije. Svoj poduzetnički duh pokazala je 1810. godine kada je proizvela prvo vintage vino u regiji Champagne.

Tekst i foto: promo

Najnovije

Najpopularnije