Ako ste ikada dojili bebu, onda znate da bradavice mogu izgledati kao minijaturne scene zločina u tim prvim tjednima dojenja. To je jedan od onih fenomena majčinstva na koji vas nitko ne može pripremiti, piše Motherly.

Dojenje nekim mamama izaziva veće probleme nego porođaj, a mastitis ili upala dojki česta je pojava. Novopečena mama Jo Johnson Overby dobila je tu tešku lekciju kada je proizvela ružičasto mlijeko tijekom izdajanja. I, suprotno onome što neki možda vjeruju, ružičasta boja nije zato što je s okusom jagode - već zato što je krvava.

“Nitko mi nije rekao da će mi mlijeko, kad god budem rodila, biti u raznim bojama, ako odlučim dojiti dijete”, kaže ona u sada već iznimno popularnom TikTok videu.

"Dokaz A", kaže ona, podižući vrećicu s mlijekom normalne boje iz jedne dojke. "Boja koju biste očekivali, zar ne?"
Zatim ga uspoređuje "mlijeko boje jagode".

“Dokaz B. A zašto je ružičasto? To je krv. Beba ga ipak može piti. Dakle, na vama je hoćete li joj ga dati ili ne”.

Oni koji su komentirali video bili su zbunjeni. "TikTok me obrazuje više od bilo koga, stoga vam kao žena ženi zahvaljujem na ovom sadržaju", jedan je od komentara. 

"Odgajati male vampire bočicu po bočicu”, našalio se drugi.

"Blago vama mamama koje upozoravate nas ostale dame prije nego što postanemo mame, imala bih srčani udar da ovo vidim".

Mala količina krvi u majčinom mlijeku sigurna je za hranjenje bebe

Iako može biti uznemirujuće vidjeti ružičastu nijansu, krvavo/ružičasto majčino mlijeko doista je sigurno za hranjenje vaše bebe, kažu zdravstveni stručnjaci. Mala količina krvi u vašem majčinom mlijeku nije štetna i neće utjecati na vašu bebu ili vaše mlijeko.

Međutim, veće količine mogle bi promijeniti okus vašeg mlijeka, što bi neke bebe mogle primijetiti. No, to ne znači da prizor krvavog majčinog mlijeka nije zaprepašćujući.

Zato je pozitivno kada mame dijele i ovakve ne tako glamurozne dijelove majčinstva i tako povezuju i osnažuju druge mame.