Zagrebački Z Centar, omiljeni shopping centar Z generacije i građana zapadnog dijela grada, u ovu će subotu, 27. travnja, biti i središte zdravih vibracija. Naime, na prigodnom štandu u prizemlju Z centra (u središnjem dijelu, kod pokretnih stepenica), posjetitelji će se od 10 do 14 sati moći prijaviti za besplatan pregled madeža i pri tome osvojiti simbolične poklone Eucerina. Ovaj dermokozmetički brend sa 120-godišnjom tradicijom u njezi i zaštiti kože lica i tijela, zajedno s WMG-om Hrvatska i magazinom Story te marketinškom agencijom Omega komunikacije, i ove godine organizira društveno-odgovorni projekt 'Ne čekaj, CHECKiraj' kojim se educira javnost o važnosti odgovornog ponašanja na suncu. U suradnji s poliklinikama diljem Hrvatske, građani tako imaju priliku besplatno pregledati madeže, a popis poliklinika, kao i link za prijavu, nalazi se ovdje.

Prijaviti se možete i u Z Centru na adresi Ljubljanska avenija 2b, Zagreb, i to u prizemlju centra (središnji dio, kod pokretnih stepenica) u subotu od 10 do 14 sati. Dovoljno je samo doći na štand do hostese, koja će posjetiteljima pomoći odabrati polikliniku i poslati prijavu. Na njima je samo da kažu razlog zašto misle da baš oni trebaju otići na pregled madeža. Naime, u Hrvatskoj je trend rasta broja novootkrivenih melanoma, a većina oboljelih obraća se liječniku sa zakašnjenjem, kada je bolest često već u uznapredovanom stadiju, čime se značajno smanjuje vjerojatnost izlječenja. Ako se melanom otkrije u ranom stadiju, petogodišnje preživljenje iznosi 90%! Stoga je važno otići na pregled madeža jednom godišnje, ali i odmah reagirati na svaku promjenu na koži, izbjegavati solarij i sunce od 10 do 16 sati, redovito nanositi zaštitni faktor te, kad je sunce najjače, nositi kape i odgovarajuću odjeće koja prekriva tijelo.

Brojni ugledni liječnici, ali i poznate osobe podržali su hvale vrijedan projekt 'Ne čekaj, CHECKiraj', pa je tako, između ostalih, i glumica Tara Thaller CHECKirala svoje madeže. Pregled traje kratko, ali spašava život!

I vi imate priliku prijaviti se za besplatan pregled madeža do 15. svibnja – klikom na link ili dolaskom u Z Centar, na adresi Ljubljanska avenija 2b, Zagreb (prizemlje centra u središnjem dijelu, kod pokretnih stepenica), u ovu subotu od 10 do 14 sati.

*Sadržaj nastao u suradnji s brendom Eucerin.ubotu od 10 do 14 sati.