Kada je RTL-ova voditeljica Ana Brdarić Boljat u Informativnom programu na društvenim mrežama objavila kako s 13-godišnjim sinom Antom i 8-godišnjom kćeri Cvitom reciklira modu, bilo je jasno da će baš ova 44-godišnjakinja postati ovogodišnja ambasadorica naše zelene priče. U njezinim nastojanjima da pridonese očuvanju okoliša pomaže joj i suprug Marko pa su redoviti gosti reciklažnih dvorišta.

Story_15_16042024_m.jpg
Story 

Kako ste i kada počeli paziti što se sve može reciklirati?

Sve je počelo u vrijeme pandemije koranavirusa. Promijenili smo potpuno način života. U dosadi se stvara kreativnost pa je tako i nama izolacija otvorila oči. Odbacili smo bjesomučni konzumerizam koji je postao bolest današnjice, od kupnje novih stvari do kuhanja. Promjenu smo ubrzo vidjeli i na računima, što je bio dodatni poticaj da nastavimo novu praksu koja nas je neizmjerno zabavljala.

U intervjuu za novi broj magazina Story otkrila je kako su izgledali počeci recikliranja u njihovoj obitelji te koji su im se trikovi pokazali uspješnima.

Jelena Pajic3.jpg
Story Press 

Voditeljica Jelena Ćulibrk Pajić, autorica emisije ‘Zeleni element’ na Drugom programu hrvatskog radija i natjecateljica showa ‘Zvijezde pjevaju’, prava je promotorica zelenog stila života. Naizgled sitnim navikama pridonosi očuvanju prirode pa je s čitateljima Storyja podijelila svojih deset ekoloških jednostavnih i efikasnih načela.

Josko Lokas_RG (22).jpg
Robert Gašpert Zagreb, 11. travnja 2024., Regular Bar - Josko Lokas Photo: Robert Gaspert

Pedesete njemu nisu bauk, naprotiv, živi u sadašnjosti jer je to jedino stvarno. Kao i njegovi kvizaški uspjesi jer je nakon Laze Goluže postao kralj kvizova u Hrvata. Pamtimo još ‘Upitnik’ koji je samo označio početak ambicije 52-godišnjeg Joška Lokasa, želje za adrenalinom, znanjem i lijepom zaradom za natjecatelje. A to nikada neće izići iz mode jer je ‘Superpotjera’, koja se trenutačno prikazuje na HRT-u, dosad najgledanija. Uspjeh spomenutih kvizova i njegov životni put bili su nam povod za razgovor sa šarmantnim Šibenčaninom koji na nepretenciozan i dopadljiv način govori o bivšim ljubavima, romantici, odnosu s djecom - 22-godišnjom Noom, studenticom odnosa s javnošću, 17-godišnjim Tomom i 14-godišnjim Jakovom, a otkrio nam i je li trenutačno u vezi...

Više o ovim pričama, ali i druge zanimljive intervjue i reportaže potražite u novom broju magazina Story koji je na kioscima od 16. travnja.

Story_15-24_1200x900_PR.jpg
Story