Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Moja vrtna oaza: Ideje i inspiracija za preuređenje bezličnog prostora iza kuće u kutak raja

Uređenje vrta je zapravo jako kreativan proces, a u pravu gnjavažu će se pretvoriti ako taj projekt preuređenja sami bezrazložno zakomplicirate

 naslovna

Za početak, samo razmislite koliko ćete vremena imati na raspolaganju za bavljenje vrtom. Prema tome će vam biti najlakše odrediti u kojem smjeru ići.

Minimalistički vrt idealan je za one koji nemaju vremena ili se ne žele brinuti za biljke. One mogu biti u tegli i odaberite one koje ne zahtijevaju puno njege. Glavni elementi u takvom vrtu neka budu travnjak – (koji će zapravo biti jedini koji će zahtijevati više pažnje), zanimljive biljke, pločnik ili putić od prirodnog kamena te obavezno namještaj s jednostavnim i ravnim linijama.

 slika 1
Garden with pergola , pool and furniture - 3d rendering

Jednostavni travnjak

Rustikalni vrt   Kombinirajte moderan namještaj i ponešto cvijeća (koje će vam biti relativno lako održavati). Materijal koji mora dominirati kod namještaja je drvo. Čuvajte se zamki koje se kriju u onim tradicionalnim rustikalnim kamenim i gipsanim ukrasima (labudovi, patuljci i fontane). Ovaj stil zapravo odlikuje minimalizam s dozom divlje prirode i šarenog raznolikog cvijeća.

Kamenjari su out, zeleni kutak je in. I on mora biti minimalistički uređen, a travnjak oko njega treba biti lijep. Sam sadržaj malog vrta mora biti vizualno usklađen i održavan. Ovo je odlična kombinacija za one koji imaju vremena i želje malo kopkati i reckati po vrtu, ali ne previše.

 slika 3
Beautiful natural plant of relax zone in modern garden design

Uređeni zeleni kutak

Za one koji se baš vesele uređenju vrta, žele posaditi i biljke i drveće (bez obzira kolika je površina vrta)- imajte na umu da se držite neke linije (plana) kada određujete gdje ide koji element ili biljka. Jako je važno da vrt bude uredan i simetričan. Staze između elemenata neka budu ravne, grmovi su dobro ošišani, a stabla rastu neka rastu u ravnoj liniji. Cvijeće može pratiti liniju stabala ili se možete poigrati njime pa ga saditi tako da tvori različite geometrijske oblike.

 slika 4

Mali botanički vrt

Ma za koje se rješenje odlučili, očekujte više ili manje zalijevanja i rezanja. To su osnovne aktivnosti koje možete očekivati za svaki tip vrta. Ukoliko si želite maksimalno olakšati posao, koristite kvalitetan alat. U Kera Term trgovinama potražite vrhunski Cellfast vrtni program. Preporučujemo višeslojno crijevo za zalijevanje vrta koje je otporno na čvorove, ima unutarnji dio otporan na alge te raspon radne temperature od čak −20 do + 60 stupnjeva Celzijevih. Uz crijevo će vam biti potrebne i ove ergonomske prskalice s postupnom regulacijom protoka vode. Vrlo lako ćete odabrati prikladnu vrstu vodene struje koja je dostupna u obliku jakog mlaza ili pak nježne magle.

 crijevo

Posjetite najveći showroom keramike i sanitarija, ne samo u Hrvatskoj - već u regiji, novu Kera Term poslovnici u Zagrebu, Jadranska Avenija 9.

Želimo vam puno sreće pri uređenju vrta i zelene ruke.

Tekst: Promo

Foto: Promo

Najnovije

Najpopularnije