Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kristina Krepela isto će podržati Europski tjedan mobilnosti

Europljani vole raznolikost – u hrani, modi, glazbi, no kada je riječ o načinu kretanja od točke A do točke B, mnogi se drže samo jednog načina mobilnosti. Glavni je cilj ovogodišnjeg Europskog tjedna mobilnosti, koji se održava ...

Upravo ti različiti načini kretanja bit će predstavljeni 22. rujna na Europskom trgu u Zagrebu u organizaciji Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj. Ovaj važan projekt podržava i glumica Kristina Krepela.

'Često koristim alternativne oblike prijevoza i to ponajviše takozvani “cipelcug”. S obzirom na to da živim blizu centra grada, gotovo svakodnevno onamo odlazim pješice i to prvenstveno zbog vlastitog zdravlja i održavanja tjelesne kondicije, pogotovo sad kad nam je priroda podarila dugo i toplo ljeto. Kada krenu kiše i hladnoća, češće ću koristiti javni gradski prijevoz. Vikendom odlazim do savskog nasipa te često vozim bicikl jer mi je ta ruta do Jarunskog jezera postala omiljena. Rolati još uvijek ne znam, ali se ove zime spremam naučiti klizati, a onda me role svakako čekaju na proljeće. Obožavam odlaske u prirodu, pješačenja na Sljeme i po Maksimiru – kaže Kristina te nadodaje kako je ovaj projekt osim za zdravlje, važan za naš okoliš i prirodu.

'Smanjenje korištenja automobila u svrhu zaštite okoliša samo je jedna mala kap u moru onoga što bismo za očuvanje zdravlja okoliša trebali činiti. Tu su i navika recikliranja, ne konzumiranja velikih količina životinjskih proizvoda, osvješteno korištenje struje i plina... Bilo bi divno kada bi naše cjelokupno društvo imalo standard u kojem bi si svaka obitelj mogla priuštiti vozilo na električni pogon, solarne panele za grijanje stanova i kuća jer priroda nas zaista voli i stalno nam daje pa joj barem nešto moramo pružiti zauzvrat, a ne samo uzimati. Jer ljubav je i davanje i primanje.

Budite i vi dio Europskog tjedna mobilnosti, dođite na Europski trg u Zagrebu 22. rujna i iskušajte različite oblike kretanja kroz grad!

#Kombinirajikreni!

Tekst: Nikolina Guja

Fotografije: Filip Hofer

Najnovije

Najpopularnije