Moja beba ima 3 mjeseca i 15 dana, i hitno trebam savjet. Zadnjih dva tjedna mučimo muku sa mlijekom. Dojila sam samo 2 tjedna, a onda sam počela po savjetu liječnika davati Bebimil 1, jer nisam imala više mlijeka. U početku je sve bilo u redu, jeo je bez ikakvih problema, a zadnja dva tjedna neće. Jedva da “uguram “ u njega 110-130 ml po 4 obroka dnevno uz to da mu u mlijeko stavim sasvim malo rižolina, jer drukčije neće mlijeko ni okusiti. Ne znam više što učiniti?
Dijete je zdravo. Iz rodilišta smo se vratili sa 3 kg i 48 cm., sad imamo 5230 grama i 61 cm. Dali je to premalo? Koliko bi dijete trebalo dnevno popiti mlijeka i dali je prerano da počnem sa nekim voćnim kašicama? Molim pomoć, jer više ne znam što ću. Moja doktorica veli da je dobio premalo kilograma.
Molim pomoć!

Težina bebe nije premala. Čini mi se da ni količina nije premala, a ako beba prihvaća s rižinim pahuljicama možete tako nastaviti. Uredno kontrolirajte težinu bebe pa ako dobro napreduje samo tako nastavite. Općenito nije preporučljivo mijenjati vrstu mlijeka kod beba, ali ako beba ne napreduje i odbija hranu treba napraviti i neke pretrage.